Sailing fortuituos

El web Sailing Fortuituos és un dels primers webs que vaig trobar quan vaig començar a buscar experiències d'altres navegants. Em va agradar el seu disseny simple, tant que m'hi vaig inspirar per a fer el nostre web.

L'autor té un vaixell de vela petit, 27 peus, que usa per a fer sortides diàries i les relata amb un estil una mica massa rocambolesc pel meu nivell d'anglès. El que em va interessar més d'aquest web, però, va ser l'apartat que en diu "Fun stuff", especialment una calculadora de veles i un traductor de banderes de senyals.

La calculadora de veles, a partir de les mides d'una vela triangular de proa, un floc, i de la distància de proa al pal major, et dóna l'àrea de la vela i el percentatge d'encavalcament. No sé exactament per a què serveix saber aquestes dades, però em va semblar interessant.

El traductor de banderes de senyals tradueix qualsevol text en banderes de senyals. Això sí que sé que no serveix de res, perquè avui en dia ningú fa servir les banderes per a res, fora d'obligar-te a portar-ne dues (la N i la C) al vaixell, però crec que és curiós.

Finalment, també hi té una pàgina en què mostra com podria haver estat el seu web als anys 90 del segle passat. Bastant horrible. Segons explica l'autor a la pàgina de github on té penjat el codi d'aquesta pàgina, li va costar bastant d'implementar allò que es feia fa anys i que ara no és que no quedi bé, sinó que no està ni permès o els navegadors ja no implementen, com les pampallugues o la reproducció d'un midi. En definitiva, que tal com diu ell, als 90 era tot més fàcil.