imatge de gemma

Ingredients:

  • 400 gr de tomàquets cirerols 
  • 4 o 5 grans d’all
  • 4 culleres d’oli d’oliva
  • 3 culleres de balsàmic de mòdena
  • 2 culleres de sucre moré
  • Un pessic de pebre vermell picant
  • Sal i pebre
  • Unes branques de romaní fresc

Elaboració:

  1. Preparar el forn a 140ºC.
  2. Mesurar els ingredients, rentar els tomaquets i pelar els grans d’all.
  3. En una plata adequada posar un paper de forn al fons.
  4. Disposar a sobre els tomàquets i els alls ben escampats.
  5. Repartir pel damunt l’oli i el mòdena.
  6. Barrejar i posar pel damunt el sucre, la sal i els pebres negre i vermell.
  7. Finalment posar les branques de romaní pels costats i per damunt.
  8. Enfornar: 140ºC uns 60 - 90 minuts, vigilant frequentment.
  9. Quan comencin a trencar les pells dels tomàquets estaran fets, llavors tancar el forn i deixar refredar completarment.
  10. Posar amb cura en un pot ben esterilitzat, omplir del tot amb el seu propi suc i tancar be. Es conservaran be a la nevera unes setmanes.

Nota: ideals per acompanyament de carns i peixos; o amb una torrada de pa amb alvocat; o amb amanida amb patates, bacallà, tonyina, anxoves ... multiples opcions.

Afegeix un comentari