Ingredients:
- 400 gr de tomàquets cirerols
- 4 o 5 grans d’all
- 4 culleres d’oli d’oliva
- 3 culleres de balsàmic de mòdena
- 2 culleres de sucre moré
- Un pessic de pebre vermell picant
- Sal i pebre
- Unes branques de romaní fresc
Elaboració:
- Preparar el forn a 140ºC.
- Mesurar els ingredients, rentar els tomaquets i pelar els grans d’all.
- En una plata adequada posar un paper de forn al fons.
- Disposar a sobre els tomàquets i els alls ben escampats.
- Repartir pel damunt l’oli i el mòdena.
- Barrejar i posar pel damunt el sucre, la sal i els pebres negre i vermell.
- Finalment posar les branques de romaní pels costats i per damunt.
- Enfornar: 140ºC uns 60 - 90 minuts, vigilant frequentment.
- Quan comencin a trencar les pells dels tomàquets estaran fets, llavors tancar el forn i deixar refredar completarment.
- Posar amb cura en un pot ben esterilitzat, omplir del tot amb el seu propi suc i tancar be. Es conservaran be a la nevera unes setmanes.
Nota: ideals per acompanyament de carns i peixos; o amb una torrada de pa amb alvocat; o amb amanida amb patates, bacallà, tonyina, anxoves ... multiples opcions.
Afegeix un comentari