Ahir a mercat vaig comprar una carbassa per fer-ne crema, el fred ja està arribant i ens venia de gust. Estan d’allò més formoses, de temporada, son plenes i sucoses ... i molt grans.
Avui la he fet al forn per fer la crema de carabassa i he vist que era massa, em sobrava ben be la meitat: doncs amb l’altra meitat en faré un chutney.
La carabassa cuita al forn, amb una mica d’oli i unes espècies està deliciosa, així és que imagino que enriquirà perfectament un chutney acompanyada de cebes, pomes, carabassó i unes panses (és el que tenia a casa).
Les receptes diuen que cal deixar reposar els chutneys especiats unes setmanes, tres o quatre, per que pugin les aromes i els sabors ... no sé si podré esperar tant. Som-hi.
Ingredients:
- 400 - 500 g de carabassa
- 2 cebes petites
- 2 pomes petites
- Mig carabassó.
- 40 g de panses o dàtils
- 200 ml de vinagre de poma
- 1 tbsp de cumí
- 1 tbsp de curri
- 1 tbsp de gingebre
- 150 g de sucre
Elaboració:
- Rentar, pelar i tallar ben menudes les cebes, les pomes i el carabassó.
- En una cassola adequada per melmelades possar les cebes, les pomes, el carabassó, les panses, les espècies i el vinagre. (Si la carabassa és crua, afegir-la ara, també, tallada ben petita).
- Deixar coure a foc mig uns 40 minuts, fins que les verdures estiguin ben tendres.
- Afegir el sucre i remenar per dissoldre’l be. (Si la carabassa és cuita al forn incorporar-la ara)
- Coure entre 60 i 90 minuts, fins que el chutney tingui la densitat adequada i el líquid s’hagi incorporat.
- Remenar i vigilar continuament per evitar que es cremi i s’enganxi.
- Envasar en els pots adequats i conservar a la nevera. Amb el temps van millorant les aromes i el sabor, al cap d’un mes estarà perfecte.
Afegeix un comentari