imatge de gemma

Ingredients

  • Una carabassa de 800 g - 1 kg
  • Un porro
  • Un parell de pastanagues
  • Un bon raig d’oli
  • Espècies al teu gust: curri, cúrcuma, pebre negre, garam masala, pebre vermell ...
  • 500 ml de brou de verdures o d’aigua

Elaboració

  1. Engeguem el forn i fem que arribi als 220ºC a dalt i a baix i amb ventilador.
  2. Partim la carabassa en dues meitats transversals i la posem a la safata preparada pel forn amb un paper d’alumini (per que sigui mes fàcil de netejar la safata després).
  3. Afegim les espècies i un rajolí d’oli, i ho enfornem a 220ºC uns 40 o 50 minuts (depen de la mida de la carabassa).
  4. En els darrers 15 minuts hi afegim les pastanagues i el porro nets i pelats.
  5. Vigilem el punt de cocció punxant la carabassa amb una forquilla.
  6. Quan estigui ben tova, ben feta, ho treurem del forn.
  7. Amb una cullera retirem les llavors de la carabassa, i separem la polpa.
  8. En una cassola adequada, al foc mig, posem a fer les verdures (carabassa, porro i pastanagues).
  9. Afegim el brou o l’aigua, que només cal que les cobreixi, i quan arrenqui el bull abaixem el foc perquè es cogui tot junt.
  10. Després de 15 minuts passem les verdures a la batedora de vas i rectifiquem de sal i pebre i afegim brou de coure-ho fins a obtenir la cremositat que ens agrada.
  11. Servir amb un grapat de llavors i un rajolí d’oli.

Font: propia

Afegeix un comentari