Ingredients
- Una carabassa de 800 g - 1 kg
- Un porro
- Un parell de pastanagues
- Un bon raig d’oli
- Espècies al teu gust: curri, cúrcuma, pebre negre, garam masala, pebre vermell ...
- 500 ml de brou de verdures o d’aigua
Elaboració
- Engeguem el forn i fem que arribi als 220ºC a dalt i a baix i amb ventilador.
- Partim la carabassa en dues meitats transversals i la posem a la safata preparada pel forn amb un paper d’alumini (per que sigui mes fàcil de netejar la safata després).
- Afegim les espècies i un rajolí d’oli, i ho enfornem a 220ºC uns 40 o 50 minuts (depen de la mida de la carabassa).
- En els darrers 15 minuts hi afegim les pastanagues i el porro nets i pelats.
- Vigilem el punt de cocció punxant la carabassa amb una forquilla.
- Quan estigui ben tova, ben feta, ho treurem del forn.
- Amb una cullera retirem les llavors de la carabassa, i separem la polpa.
- En una cassola adequada, al foc mig, posem a fer les verdures (carabassa, porro i pastanagues).
- Afegim el brou o l’aigua, que només cal que les cobreixi, i quan arrenqui el bull abaixem el foc perquè es cogui tot junt.
- Després de 15 minuts passem les verdures a la batedora de vas i rectifiquem de sal i pebre i afegim brou de coure-ho fins a obtenir la cremositat que ens agrada.
- Servir amb un grapat de llavors i un rajolí d’oli.
Font: propia
Afegeix un comentari