Ingredients:
- 210 ml d’aigua.
- 32 g de sucre.
- 5 g de sal.
- 3 g llevat sec.
- 43 g de mantega fossa.
- 357 g de farina.
- 250 g de fruita dolça seca.
- 1/4 tsp de canyella.
- 1/4 tsp de cardamom.
- 1/4 tsp de nou moscada.
- Unes gotes de vainilla.
Elaboració:
- En un bol gran barrejar i dissoldre bé l’aigua, sucre, sal i llevat.
- Afegir la mantega líquida i remenar per incorporar.
- Afegir la farina incorporar i pastar fins a integrar en una massa suau.
- Deixar reposar a la fermentadora 24 °C fins a doblar, entre 60 i 90 minuts.
- Sense desgasar la massa, afegir la fruita seca i les espècies al centre i plegar-la dels extrems cap al mig.
- Treballar-la el mínim necessari, per donar la forma i plegar com faries amb una barra de pa, a la mida del motlle.
- Folrar amb paper de forn un motlle de plum-cake i posar la massa dins.
- Deixar reposar a la fermentadora fins a doblar, entre 60/90 minuts, fins a doblar.
- Preescalfar el forn a 170 °C.
- Pinzellar amb ou batut.
- Enfornar a 170 °C 45 minuts, els primers 25 minuts tapat amb paper d’alumini.
Afegeix un comentari