imatge de gemma
 

Ingredients:

  • 210 ml d’aigua.
  • 32 g de sucre.
  • 5 g de sal.
  • 3 g llevat sec.
  • 43 g de mantega fossa.
  • 357 g de farina.
  • 250 g de fruita dolça seca.
  • 1/4 tsp de canyella.
  • 1/4 tsp de cardamom.
  • 1/4 tsp de nou moscada.
  • Unes gotes de vainilla.

Elaboració:

  1. En un bol gran barrejar i dissoldre bé l’aigua, sucre, sal i llevat.
  2. Afegir la mantega líquida i remenar per incorporar.
  3. Afegir la farina incorporar i pastar fins a integrar en una massa suau.
  4. Deixar reposar a la fermentadora 24 °C fins a doblar, entre 60 i 90 minuts.
  5. Sense desgasar la massa, afegir la fruita seca i les espècies al centre i plegar-la dels extrems cap al mig.
  6. Treballar-la el mínim necessari, per donar la forma i plegar com faries amb una barra de pa, a la mida del motlle.
  7. Folrar amb paper de forn un motlle de plum-cake i posar la massa dins.
  8. Deixar reposar a la fermentadora fins a doblar, entre 60/90 minuts, fins a doblar.
  9. Preescalfar el forn a 170 °C.
  10. Pinzellar amb ou batut.
  11. Enfornar a 170 °C 45 minuts, els primers 25 minuts tapat amb paper d’alumini.

Afegiu un comentari