Aquesta recepta s’ha convertit en una indispensable: el resultat és tan bo, i són tan agraïts de fer! Volen temps, és cert, això sempre ens passa amb les receptes de pa, però no tant com altres pans. A l’estiu, quan la temperatura ambient de la nostra cuina es troba al voltant dels 24 °C i no cal fer servir la fermentadora, és perfecte, en puc fer en quantitat i fer diverses enfornades. Ben protegits en una bossa de plàstic hermètica es conserven perfectament dos o tres dies. No he pogut arribar a experimentar més dies, ens els mengem abans ;-)
M’encanta fer-los i encara més menjar-los i són perfectes per preparar les nostres hamburgueses preferides.
Ingredients: (per fer 16 panets, o 2 pans de motllo)
- 220 g de llet freda
- 20 g de sucre
- 10 g de sal
- 40 g de mantega pomada
- 2 ou
- 18 g de llevat fresc, o 6 g de llevat sec
- 500 g de farina de força
Elaboració:
- En un bol gran posar la llet, el sucre i la sal. Remenar bé fins que es dissolgui.
- Afegir la mantega, l’ou i el llevat i remenar per integrar-ho tot.
- Afegir la farina i remenar per anar preparant una massa.
- Passar a la taula de treball i pastar bé 4-5 minuts, fins que la massa sigui elàstica i suau. Vigilar que la temperatura de la massa estigui al voltant dels 25 °C.
- Repòs en fermentadora fins a doblar volum, entre 45 - 60 minuts.
- Desgasar amb suavitat, fer rodar al taulell fer formar una bola amb tensió.
- Repòs en fermentadora fins a doblar volum, entre 45 - 60 minuts.
- Dividir en 4 parts iguals i formar unes barretes fent plegar els costats cap a dins i després caragolant longitudinalment (com es fa per formar les barres de pa).
- Repòs en fermentadora de 20 minuts.
- Formar els panets de Viena: fer rodolar la barreta per allargar-la uns 30 cm, fer un nus i després passar els extrems del nus cap al forat del mig, un per sobre i l’altre per sota i unir-los. Posar-los en una safata amb paper de forn prou separats.
- Repòs en fermentadora 60 minuts.
- Preescalfar el forn a dalt i a baix amb ventilador, a 160 °C.
- Pintar els panets amb llet i posar les llavors per damunt.
- Posar al forn, a la banda baixa, durant 20 minuts.
Nota: la forma del nus li dona un aspecte molt atractiu, i són més autèntics, però simplement en forma de bola rodona queden molt més esponjosos i tendres, i estalviant els passos 9 i 10, guanyes ben bé 40 o 50 minuts de procés.
Afegeix un comentari