imatge de gemma
 

Aquesta recepta s’ha convertit en una indispensable: el resultat és tan bo, i són tan agraïts de fer! Volen temps, és cert, això sempre ens passa amb les receptes de pa, però no tant com altres pans. A l’estiu, quan la temperatura ambient de la nostra cuina es troba al voltant dels 24 °C i no cal fer servir la fermentadora, és perfecte, en puc fer en quantitat i fer diverses enfornades. Ben protegits en una bossa de plàstic hermètica es conserven perfectament dos o tres dies. No he pogut arribar a experimentar més dies, ens els mengem abans ;-)

M’encanta fer-los i encara més menjar-los i són perfectes per preparar les nostres hamburgueses preferides.

Ingredients: (per fer 16 panets, o 2 pans de motllo)

  • 220 g de llet freda
  • 20 g de sucre
  • 10 g de sal
  • 40 g de mantega pomada
  • 2 ou
  • 18 g de llevat fresc, o 6 g de llevat sec
  • 500 g de farina de força

Elaboració:

  1. En un bol gran posar la llet, el sucre i la sal. Remenar bé fins que es dissolgui.
  2. Afegir la mantega, l’ou i el llevat i remenar per integrar-ho tot.
  3. Afegir la farina i remenar per anar preparant una massa.
  4. Passar a la taula de treball i pastar bé 4-5 minuts, fins que la massa sigui elàstica i suau. Vigilar que la temperatura de la massa estigui al voltant dels 25 °C.
  5. Repòs en fermentadora fins a doblar volum, entre 45 - 60 minuts.
  6. Desgasar amb suavitat, fer rodar al taulell fer formar una bola amb tensió.
  7. Repòs en fermentadora fins a doblar volum, entre 45 - 60 minuts.
  8. Dividir en 4 parts iguals i formar unes barretes fent plegar els costats cap a dins i després caragolant longitudinalment (com es fa per formar les barres de pa).
  9. Repòs en fermentadora de 20 minuts.
  10. Formar els panets de Viena: fer rodolar la barreta per allargar-la uns 30 cm, fer un nus i després passar els extrems del nus cap al forat del mig, un per sobre i l’altre per sota i unir-los. Posar-los en una safata amb paper de forn prou separats.
  11. Repòs en fermentadora 60 minuts.
  12. Preescalfar el forn a dalt i a baix amb ventilador, a 160 °C.
  13. Pintar els panets amb llet i posar les llavors per damunt.
  14. Posar al forn, a la banda baixa, durant 20 minuts.

Nota: la forma del nus li dona un aspecte molt atractiu, i són més autèntics, però simplement en forma de bola rodona queden molt més esponjosos i tendres, i estalviant els passos 9 i 10, guanyes ben bé 40 o 50 minuts de procés.

Font: https://youtu.be/nyfi0RMa1sY

Afegeix un comentari