imatge de gemma
 

Ingredients:

  • 450 g farina
  • 3 g llevat sec
  • 360 g d’aigua tèbia (20 °C)
  • 5 g de sal
  • 75 g d’olives negres sense pinyol.
  • 10 g d’orenga seca.

Elaboració:

  1. Barrejar el llevat amb l’aigua tèbia. Deixa que actuï uns minuts.
  2. En un bol preparar la farina, la sal i l’orenga. Barrejar bé.
  3. Afegir l’aigua amb llevat al bol i ajudant-te de la rasqueta de plàstic, incorporar bé tots els ingredients.
  4. Treballar dins del bol fins que la massa agafi una mica de cos.
  5. Tapar el bol i deixar reposar uns 10 o 12 minuts.
  6. Afegir les olives i passar a la taula de treball, una mica enfarinada, i pastar fent plecs fins que agafi elasticitat.
  7. Posar unes gotes d’oli en el bol, tornar a posar-hi la massa, tapar bé amb film.
  8. Deixar reposar a la fermentadora, a 24 °C, fent-li plecs cada 30 minuts durant dues hores (5 plecs). 
  9. Després deixar a la fermentadora fins que dobli en volum.
  10. Quan estigui a punt (en aquest cas han estat 8 h), donar forma, posar en un paper de forn, fer uns talls i polvoritzar amb aigua pel damunt.
  11. Posar a cassola d’enfornar, prèviament escalfada al forn a 230 °C, amb tapa (dutch oven).
  12. Enfornar tapat 30 minuts, més 15 minuts destapat.
  13. Treure del forn i deixar refredar completament abans de llescar.

Afegeix un comentari