Ingredients:
- 450 g farina
- 3 g llevat sec
- 360 g d’aigua tèbia (20 °C)
- 5 g de sal
- 75 g d’olives negres sense pinyol.
- 10 g d’orenga seca.
Elaboració:
- Barrejar el llevat amb l’aigua tèbia. Deixa que actuï uns minuts.
- En un bol preparar la farina, la sal i l’orenga. Barrejar bé.
- Afegir l’aigua amb llevat al bol i ajudant-te de la rasqueta de plàstic, incorporar bé tots els ingredients.
- Treballar dins del bol fins que la massa agafi una mica de cos.
- Tapar el bol i deixar reposar uns 10 o 12 minuts.
- Afegir les olives i passar a la taula de treball, una mica enfarinada, i pastar fent plecs fins que agafi elasticitat.
- Posar unes gotes d’oli en el bol, tornar a posar-hi la massa, tapar bé amb film.
- Deixar reposar a la fermentadora, a 24 °C, fent-li plecs cada 30 minuts durant dues hores (5 plecs).
- Després deixar a la fermentadora fins que dobli en volum.
- Quan estigui a punt (en aquest cas han estat 8 h), donar forma, posar en un paper de forn, fer uns talls i polvoritzar amb aigua pel damunt.
- Posar a cassola d’enfornar, prèviament escalfada al forn a 230 °C, amb tapa (dutch oven).
- Enfornar tapat 30 minuts, més 15 minuts destapat.
- Treure del forn i deixar refredar completament abans de llescar.
Afegeix un comentari