
Ingredients: (per fer 4 panets)
- 250 g de farina de força
- 110 g de llet freda
- 10 g de sucre
- 20 g de mantega pomada
- 1 ou
- 5 g de sal
- 9 g de llevat fresc
- Llavors al gust
Elaboració:
- En un bol gran posar la llet, el sucre i la sal. Remenar be fins que es dissolgui.
- Afegir la mantega, l’ou i el llevat i remenar per integrar-ho tot.
- Afegir la farina i remenar per anar preparant una massa.
- Passar a la taula de treball i pastar be 4-5 minuts, fins que la massa sigui elàstica i suau. Vigilar que la temperatura de la massa estigui al voltant dels 25ºC.
- Repòs en fermentadora fins doblar volum, entre 45 - 60 minuts.
- Desgasar amb suavitat, fer rodar al taulell fer formar una bola amb tensió.
- Repòs en fermentadora fins doblar volum, entre 45 - 60 minuts.
- Dividir en 4 parts iguals i formar unes barretes fent plegar els costats cap a dins i després cargolant longitudinalment (com es fa per formar les barres de pa).
- Repòs en fermentadora de 20 minuts.
- Formar els panets de viena: fer rodolar la barreta per allargar-la uns 30 cm, fer un nus i després passar els extrems del nus cap al forat del mig, un per sobre i l’altre per sota i unir-los. Posar en una safata amb paper de forn prou separats.
- Repòs en fermentadora 60 minuts.
- Pre-escalfar el forn a dalt i a baix amb ventilador, a 160ºC.
- Pintar els panets amb llet i posar les llavors per damunt.
- Posar al forn, a la banda baixa, durant 20 minuts.
Afegiu un comentari