imatge de gemma
 

Ingredients: (per fer 4 panets)

  • 250 g de farina de força
  • 110 g de llet freda
  • 10 g de sucre
  •  20 g de mantega pomada
  • 1 ou
  • 5 g de sal
  • 9 g de llevat fresc
  • Llavors al gust

Elaboració:

  1. En un bol gran posar la llet, el sucre i la sal. Remenar be fins que es dissolgui.
  2. Afegir la mantega, l’ou i el llevat i remenar per integrar-ho tot.
  3. Afegir la farina i remenar per anar preparant una massa.
  4. Passar a la taula de treball i pastar be 4-5 minuts, fins que la massa sigui elàstica i suau. Vigilar que la temperatura de la massa estigui al voltant dels 25ºC.
  5. Repòs en fermentadora fins doblar volum, entre 45 - 60 minuts.
  6. Desgasar amb suavitat, fer rodar al taulell fer formar una bola amb tensió.
  7. Repòs en fermentadora fins doblar volum, entre 45 - 60 minuts.
  8. Dividir en 4 parts iguals i formar unes barretes fent plegar els costats cap a dins i després cargolant longitudinalment (com es fa per formar les barres de pa).
  9. Repòs en fermentadora de 20 minuts.
  10. Formar els panets de viena: fer rodolar la barreta per allargar-la uns 30 cm, fer un nus i després passar els extrems del nus cap al forat del mig, un per sobre i l’altre per sota i unir-los. Posar en una safata amb paper de forn prou separats.
  11. Repòs en fermentadora 60 minuts.
  12. Pre-escalfar el forn a dalt i a baix amb ventilador, a 160ºC.
  13. Pintar els panets amb llet i posar les llavors per damunt.
  14. Posar al forn, a la banda baixa, durant 20 minuts.

 

Font: https://youtu.be/nyfi0RMa1sY

Afegiu un comentari