El nostre receptari de sopes no seria complet sense la sopa de farigola. Tan simple i tan bona. Que tants records que ens evoca i tantes virtuts i beneficis ens aporta.
Avui l'enriquim amb un brou i amb ou; però hem de pensar que aquesta recepta originàriament es feia només amb aigua, farigola i pa sec. L'únic que tenien a l'abast les famílies de pagès o els pastors a la muntanya.
Ingredients:
- 1 litre de brou de verdures o pollastre suau.
- Unes branques de farigola fresca i neta.
- 1 tbsp d'oli.
- 2 grans d'all.
- Unes llesques de pa de pagès sec, millor de crostó.
- 1 ou.
Elaboració:
- Posar el brou a bullir amb les branques de farigola ben netes, i deixar infusionar una bona estona a foc suau.
- Mentre el brou es va fent, posem una cassola al foc amb un xic d'oli, i els alls perquè es daurin.
- Tallar el pa sec amb un ganivet de serra en llesques fines i petites.
- Un cop els alls han enrossit (mai deixis que es cremin) afegir el pa sec perquè es torri.
- Entretant colar el brou, evitant les branques i fulles de farigola.
- Retirar els alls, afegir el brou i deixar fer el xup-xup a foc baix fins que el pa sigui tendre i melós.
- Batre un ou i afegir-ho a la cassola mentre remenem perquè quedi quallat com un filat.
- Servir de seguida, ben calent.
Nota: així sola és molt bona, però al vostre gust es pot enriquir amb unes pilotetes de carn de pollastre o vedella o porc.
Afegeix un comentari