sopa

Sopa Alcedo

imatge de gemma

Ingredients

  • 250 g de xampinyons
  • 50 g de retalls de pernil
  • 500 ml de brou de verdures
  • 150 g de galets petits

Elaboració

  1. En una cassola de fons gruixut, saltejar els xampinyons tallats en làmines i els retalls de pernil.
  2. Quan estiguin daurats, afegir el brou i deixar bullir
  3. Quan arrenqui el bull afegir els galets i deixar els minuts necessaris indicats pel fabricant.
  4. Formatge ratllat opcional en servir.

Font: pròpia

Crema de carabassa

imatge de gemma

Ingredients

  • Una carabassa de 800 g - 1 kg
  • Una ceba mitjana
  • Una cullera de mantega
  • Un raig d’oli
  • Un pessic de pebre negre
  • Un pessic de pebre vermell fumat
  • Un pessic de cúrcuma
  • 250 ml de brou de verdures
  • 250 ml de llet 

Elaboració

Sopa de ceba gratinada

imatge de gemma

Ingredients

  • 3 cebes de Figueres grans
  • Una cullerada de mantega
  • 1/2 litre de brou de verdures
  • 2 llesques de pa torrat
  • Formatge ratllat

Elaboració

Sopa de pa amb bolets

imatge de gemma

Ingredients

  • Dos grans d’all
  • Un grapat de bolets de temporada
  • Dues llesques de bon pa torrades
  • Un grapat d’ametlles torrades i picades
  • 1/2 litre de brou de verdures
  • Una branca de farigola fresca.

Elaboració

Sopa de remolatxa

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 o 2 pastanagues
  • 1 branca d'api
  • 1 porro
  • Unes branques de julivert
  • 1 nap
  • 6 o 8 xampinyons
  • 1 fulla de llorer
  • 2 remolatxes fresques
  • 1 poma
  • Sal, sucre, pebre negre.
  • 1 cullera de vinagre
  • 1 cullera de suc de llimona

Elaboració: