sopa

Crema de cigrons i carabassa

imatge de gemma

Una de les nostres cremes preferides a la tardor, quan les carabasses estan en el seu millor moment, és la crema de carabassa. 

Aquesta vegada amb el toc exòtic de la llet de coco i les espècies, és una delícia.

Ingredients: 

Crema de moniato

imatge de gemma

Ja sabeu que en aquesta casa tenim debilitat per les sopes i les cremes, quan arriba la tardor i fa una mica de fred, els nostres sopars són una desfilada de sopes i cremes d'allò més variades. Amb aquesta ja tenim 19 receptes ben diferents, i només són les meves preferides. Les sopes son tot un món.

Aquesta d'avui, és una crema de moniato és senzillament espectacular: per simple i per gustosa. La cremositat del moniato quan emulsiona amb l'oli a la batedora és encara millor que la patata de la vichyssoise.

Sopa de farigola

imatge de gemma

El nostre receptari de sopes no seria complet sense la sopa de farigola. Tan simple i tan bona. Que tants records que ens evoca i tantes virtuts i beneficis ens aporta.

Avui l'enriquim amb un brou i amb ou; però hem de pensar que aquesta recepta originàriament es feia només amb aigua, farigola i pa sec. L'únic que tenien a l'abast les famílies de pagès o els pastors a la muntanya.  

Ingredients:

Sopa de mongetes

imatge de gemma

Vaig trobar aquesta recepta en el blog d’una cuinera australiana, i explicava que provenia d’un llibre de cuina de família del restaurant El Bulli: em va xocar la interpretació i els comentaris que feia sobre la picada, i els suggeriments per substituir alguns ingredients i adaptar-los als seus gustos. 

Crema de moniato al curri i coco

imatge de gemma

Aquesta crema de moniato és una delicadesa que ens encanta a l'hivern. Quan fa fred és el moment ideal per escalfar-nos amb una crema especiada i una mica picant, molt diferent de les altres sopes que cuinem a casa. 

Ingredients:

Sopa de xirivia amb mel

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 tbsp de mantega
  • 1 cebes mitjanes
  • 2 branques de romaní o de farigola
  • 1 tbsp de mel
  • 200 g de xirivia
  • 750 ml de brou vegetal
  • Sal i pebre

Elaboració:

Sopa cremosa de patata i pèsols

imatge de gemma

Una altra de les nostres receptes de sopes preferides, el porro i la patata que combinen tan be.

Vichyssoise

imatge de gemma

Ingredients:

  • 2 patates grans
  • 1 porro gran
  • 10 g de mantega
  • Sal i pebre
  • 500 ml de brou de verdures
  • 200 ml de crema de llet

Elaboració:

Crema freda d’alvocat i poma

imatge de gemma

A l’hivern ens encanten les sopes calentones i amb moltes calories, però a l’estiu preferim les cremes fredes i lleugeres.

Un altre dia afegirem el gaspatxo, el salmorejo i la vichyssoise, però avui em venia de gust fer coses diferents i després de llegir diferents receptes aquesta és la meva pròpia versió de la crema d’alvocat.

Coses a considerar abans de començar:

Sopa de xampinyons

imatge de gemma

Aquesta recepta és fàcil, els ingredients són habituals els trobem tot l’any, i és molt interessant per dues tècniques: d’una banda, utilitzar farina, que cuinada amb la mantega dona una textura diferent i uns sabors de torrats que combinen molt bé amb els terrossos dels xampinyons, i de l’altra l’aromatització amb herbes, romaní en aquest cas, per acabar de portar el bosc al plat.

En Robert diu que és la millor sopa que ha menjat mai. Res a afegir.

Ingredients: (per dues persones)

Pàgines