sopa

Crema de carbassó

imatge de gemma

Temps: total 60 minuts

  • 10 minuts per preparar ingredients
  • 40 minuts de cocció
  • 10 minuts per batre, presentar i servir.

Racions: 2 persones

Ingredients:

Crema de porros i fonoll

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1/2 bulb de fonoll
  • 1 porro
  • 1 patata petita
  • 400 ml de brou
  • Unes fulles de julivert
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

Crema de carabassa, taronja, rom i vainilla

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1/2 carabassa
  • 1 ceba
  • 400 ml de brou
  • 25 ml d'oli
  • El suc d'una taronja
  • 1/2 beina de vainilla
  • Un rajolí de rom
  • Sal i pebre

Elaboració:

Crema d'albergínia amb ametlles

imatge de gemma

Temps: total 60 minuts

  • 20 minuts per preparar els ingredients
  • 30 minuts de cocció
  • 10 minuts per batre, presentar i servir

Racions: 2 persones

Ingredients:

Crema de bròquil

imatge de gemma

Temps: total 60 minuts

  • 10 minuts per preparar ingredients
  • 40 minuts de cocció
  • 10 minuts per batre, presentar i servir.

Racions: 2 persones

Ingredients:

Crema de cigrons i carabassa

imatge de gemma

Una de les nostres cremes preferides a la tardor, quan les carabasses estan en el seu millor moment, és la crema de carabassa. 

Aquesta vegada amb el toc exòtic de la llet de coco i les espècies, és una delícia.

Temps: total 1 hora i 15 minuts

Crema de moniato amb cúrcuma

imatge de gemma

Ja sabeu que en aquesta casa tenim debilitat per les sopes i les cremes, quan arriba la tardor i fa una mica de fred, els nostres sopars són una desfilada de sopes i cremes d'allò més variades. Amb aquesta ja tenim 19 receptes ben diferents, i només són les meves preferides. Les sopes son tot un món.

Aquesta d'avui, és una crema de moniato és senzillament espectacular: per simple i per gustosa. La cremositat del moniato quan emulsiona amb l'oli a la batedora és encara millor que la patata de la vichyssoise.

Sopa de farigola

imatge de gemma

El nostre receptari de sopes no seria complet sense la sopa de farigola. Tan simple i tan bona. Que tants records que ens evoca i tantes virtuts i beneficis ens aporta.

Avui l'enriquim amb un brou i amb ou; però hem de pensar que aquesta recepta originàriament es feia només amb aigua, farigola i pa sec. L'únic que tenien a l'abast les famílies de pagès o els pastors a la muntanya.  

Ingredients:

Sopa de mongetes

imatge de gemma

Vaig trobar aquesta recepta en el blog d’una cuinera australiana, i explicava que provenia d’un llibre de cuina de família del restaurant El Bulli: em va xocar la interpretació i els comentaris que feia sobre la picada, i els suggeriments per substituir alguns ingredients i adaptar-los als seus gustos. 

Crema de moniato al curri i coco

imatge de gemma

Aquesta crema de moniato és una delicadesa que ens encanta a l'hivern. Quan fa fred és el moment ideal per escalfar-nos amb una crema especiada i una mica picant, molt diferent de les altres sopes que cuinem a casa. 

Ingredients:

Pàgines