cuina india

Llet amb cúrcuma i espècies

imatge de gemma

Ingredients:

2 tbsp de cúrcuma
1 tbsp de canyella
1 tbsp de gingebre
1/2 tbsp de clau
1/2 tbsp de cardamom
1 tassa de llet del teu gust

Elaboració:

Preparar les espècies barrejant-les totes.
Escalfar a foc mig la llet del teu gust.
Quan comenci a escalfar-se afegir una cullerada per racció de les espècies preparades
Deixar infusionar a foc mig, sense permetre que arribi a bullir, uns quatre o cinc minuts.
Servir ben calent.

Relish de pastanaga i coriandre

imatge de gemma

Ingredients:

  • 500 g de pastanaga ratllada
  • 1 cullera de llavors de mostassa
  • 2 culleres de llavors de coriandre aixafades
  • 1 cullera de llavors de cardamom
  • 2,5 cm de gingebre ratllat
  • 1 taronja: la pell ratllada i el suc.
  • 120 ml de vinagre de poma
  • 80 g de sucre morè

Elaboració.

Pollastre tandoori

imatge de gemma

Ingredients:

  • Aletes de pollastre, o contra-cuixes desossades i en trossos
  • 1 ceba
  • 1 dent d'all
  • 2 cm de gingebre
  • 1/2 cullera de cardamom en pols
  • 1/2 cullera de pebre vermell fumat en pols
  • 1/4 cullera de bitxo en pols, o pebre vermell picant en pols
  • 1/2 cullera de comí en pols
  • 1/2 cullera de garam masala
  • Sal i pebre.
  • 1 iogurt
  • 1/2 llimona en suc
  • 4 culleres de mel

Elaboració: