imatge de gemma

Ingredients:

  • Aletes de pollastre, o contra-cuixes desossades i en trossos
  • 1 ceba
  • 1 dent d'all
  • 2 cm de gingebre
  • 1/2 cullera de cardamom en pols
  • 1/2 cullera de pebre vermell fumat en pols
  • 1/4 cullera de bitxo en pols, o pebre vermell picant en pols
  • 1/2 cullera de comí en pols
  • 1/2 cullera de garam masala
  • Sal i pebre.
  • 1 iogurt
  • 1/2 llimona en suc
  • 4 culleres de mel

Elaboració:

  1. Rostir el pollastre i reservar.
  2. En el mateix oli, sofregir la ceba, l'all i el gingebre, tot picat molt petit, un parell de minuts i remenant perquè no es cremi.
  3. Afegir les espècies i deixar rossejar un minut, remenant sempre.
  4. A banda barrejar el iogurt, el suc de llimona i la mel i batre bé fins a fer que lligui. Afegir a la cassola. Remenar.
  5. Afegir el pollastre i deixar coure tot junt, a foc molt suau 10 o 15 minuts.

Nota 1: Millora si els deixes tapat a la nevera d'un dia per l'altre (si pots resistir la temptació) i s'acompanya bé amb un arròs blanc, basmati preferiblement.

Nota 2: Aquesta recepta s'adapta també a peix, gambes, llagosta, etc fent-ho el dia abans i deixant maridar tota una nit, l’endemà ho poses en recipients individuals (closques per exemple) i gratinat al forn.