Ingredients:
- 500 g de pastanaga ratllada
- 1 cullera de llavors de mostassa
- 2 culleres de llavors de coriandre aixafades
- 1 cullera de llavors de cardamom
- 2,5 cm de gingebre ratllat
- 1 taronja: la pell ratllada i el suc.
- 120 ml de vinagre de poma
- 80 g de sucre morè
Elaboració.
- Netejar, pelar i ratllar les pastanagues.
- Ratllar la pell de la taronja amb cura de no posar la part blanca que és amargant, i esprémer el suc.
- En un morter apropiat, aixafar les llavor d’espècies per que alliberin aromes.
- Primer, posar les pastanagues, i les llavors en una cassola de fons gruixut al foc molt suau i anar remenant uns minuts.
- Després afegir la resta d'ingredients i remenar a foc molt lent, fins que el sucre es dissolgui.
- Coure 10 minuts fins que les pastanagues s'estovin
- Després dels 10 minuts, pujar una mica el foc i coure 15 - 20 minuts més o fins que el líquid s'evapori.
- Remenar sovint per evitar que es cremi o s'enganxi.
Atenció: com totes les elaboracions amb vinagre cal envasar en un pot que no tingui la tapa metàlica en contacte per evitar la seva corrosió i que el producte es faci malbé. Cal un recipient amb tapa de plàstic o de vidre amb goma.
Afegeix un comentari