imatge de gemma

Ingredients:

  • 500 g de pastanaga ratllada
  • 1 cullera de llavors de mostassa
  • 2 culleres de llavors de coriandre aixafades
  • 1 cullera de llavors de cardamom
  • 2,5 cm de gingebre ratllat
  • 1 taronja: la pell ratllada i el suc.
  • 120 ml de vinagre de poma
  • 80 g de sucre morè

Elaboració.

  1. Netejar, pelar i ratllar les pastanagues.
  2. Ratllar la pell de la taronja amb cura de no posar la part blanca que és amargant, i esprémer el suc.
  3. En un morter apropiat, aixafar les llavor d’espècies per que alliberin aromes.
  4. Primer, posar les pastanagues, i les llavors en una cassola de fons gruixut al foc molt suau i anar remenant uns minuts.
  5. Després afegir la resta d'ingredients i remenar a foc molt lent, fins que el sucre es dissolgui.
  6. Coure 10 minuts fins que les pastanagues s'estovin
  7. Després dels 10 minuts, pujar una mica el foc i coure 15 - 20 minuts més o fins que el líquid s'evapori.
  8. Remenar sovint per evitar que es cremi o s'enganxi.

Atenció: com totes les elaboracions amb vinagre cal envasar en un pot que no tingui la tapa metàlica en contacte per evitar la seva corrosió i que el producte es faci malbé. Cal un recipient amb tapa de plàstic o de vidre amb goma.

Afegeix un comentari