imatge de gemma

Des que vàrem tastar l’arròs brut a Can Costa a Alcúdia que estava desitjant fer-lo a casa. M’agrada tant cuinar amb espècies i en aquest arròs queda espectacular. És deliciós.

Admet tota mena de carns i també de verdures, pot ser un plat d'aprofitament o també un fantàstic plat principal de festa amb les millors verdures fresques de temporada. 

Ingredients:

  • 4 salsitxes de carn de vedella i porc
  • 4/6 talls de costella de porc
  • 4/6 aletes de pollastre
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 6/8 xampinyons o bolets de temporada
  • Un grapat de mongeta verda
  • Un parell de carxofes
  • 1/2 tsp de pebre vermell picant
  • 1/2 tsp de comí
  • 1/2 tsp de pebre negre
  • 1/2 tsp de nou moscada
  • 1 tsp de canyella
  • 1 tsp de clau mòlt
  • 3 tomàquets de branca ben madurs
  • 1 tassa d’arròs bomba
  • 3 tasses de brou de verdures o de pollastre
  • 1 fulla de llorer
  • Unes branques de bròquil.

Elaboració:

  1. En una  cassola amb un parell de culleres d'oli rostir bé les salsitxes, la costella i les aletes. Reservar.
  2. En el mateix oli sofregir la ceba. 
  3. Afegir després el pebrot i més tard els xampinyons o bolets i les mongetes o carxofes.
  4. Quan està ben fet afegir les espècies i deixar torrar uns segons.
  5. Afegir el tomàquet ratllat i deixar que redueixi i espesseixi uns bons minuts a foc suau.
  6. Afegir l’arròs, remenar bé amb el sofregit un parell de minuts.
  7. Afegir el brou i les carns a la cassola.
  8. Incorporar les branques de bròquil i la fulla de llorer pel damunt.
  9. Deixar coure 17 o 18 minuts.

Afegeix un comentari