Des que vàrem tastar l’arròs brut a Can Costa a Alcúdia que estava desitjant fer-lo a casa. M’agrada tant cuinar amb espècies i en aquest arròs queda espectacular. És deliciós.
Admet tota mena de carns i també de verdures, pot ser un plat d'aprofitament o també un fantàstic plat principal de festa amb les millors verdures fresques de temporada.
Ingredients:
- 4 salsitxes de carn de vedella i porc
- 4/6 talls de costella de porc
- 4/6 aletes de pollastre
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 6/8 xampinyons o bolets de temporada
- Un grapat de mongeta verda
- Un parell de carxofes
- 1/2 tsp de pebre vermell picant
- 1/2 tsp de comí
- 1/2 tsp de pebre negre
- 1/2 tsp de nou moscada
- 1 tsp de canyella
- 1 tsp de clau mòlt
- 3 tomàquets de branca ben madurs
- 1 tassa d’arròs bomba
- 3 tasses de brou de verdures o de pollastre
- 1 fulla de llorer
- Unes branques de bròquil.
Elaboració:
- En una cassola amb un parell de culleres d'oli rostir bé les salsitxes, la costella i les aletes. Reservar.
- En el mateix oli sofregir la ceba.
- Afegir després el pebrot i més tard els xampinyons o bolets i les mongetes o carxofes.
- Quan està ben fet afegir les espècies i deixar torrar uns segons.
- Afegir el tomàquet ratllat i deixar que redueixi i espesseixi uns bons minuts a foc suau.
- Afegir l’arròs, remenar bé amb el sofregit un parell de minuts.
- Afegir el brou i les carns a la cassola.
- Incorporar les branques de bròquil i la fulla de llorer pel damunt.
- Deixar coure 17 o 18 minuts.
Afegeix un comentari