principals

Pizza sense gluten

imatge de gemma

Seguim investigant amb la cuina saludable, buscant receptes interessants i atractives sense farines i sense sucres.

Peus de porc amb bolets

imatge de gemma

Calen moltes hores per preparar uns peus de porc estofats. De fet, considerant que el millor és cuinar-los i deixar-los adobar una nit; calen, en total, més de 24 hores. Tanmateix, si els voleu menjar acabats de fer us haureu de llevar molt d'hora per començar tot el procés.

Ossobuco

imatge de gemma

L'olla ràpida ens permet cuinar algunes receptes que d'altra manera requeririen hores i hores fent xup-xup al foc. Alguns talls de carn com avui el cas de l'ossobuco, o les galtes, que cal que coguin molta estona per resultar agradables de menjar, només els podem cuinar així.

Un cop t'acostumes a la velocitat de l'olla ràpida, ja no en pots prescindir. Les nostres mares ja van incorporar l'olla exprés a les seves cuines i la van saber aprofitar per guanyar temps i comoditat: nosaltres no serem menys.

Quiche

imatge de gemma

Una recepta ideal per preparar amb temps un àpat, perquè permet menjar-la calenta, tèbia o freda. Sempre està molt bona. Si acabada de sortir del forn és deliciosa, quan està freda i reposada els sabors dels ingredients, les salses i les espècies són més reconeixibles i la textura més ferma millora molt. Triomfaràs en qualsevol cas.

Si vols preparar la massa, si tens temps de fer-ho, és encara millor. Les masses comercials et faran guanyar temps, però no són tan bones. Aquí tens la recepta, no és difícil.

Arròs brut

imatge de gemma

Des que vàrem tastar l’arròs brut a Can Costa a Alcúdia que estava desitjant fer-lo a casa. M’agrada tant cuinar amb espècies i en aquest arròs queda espectacular. És deliciós.

Admet tota mena de carns i també de verdures, pot ser un plat d'aprofitament o també un fantàstic plat principal de festa amb les millors verdures fresques de temporada. 

Ingredients:

Crepes salades o dolces

imatge de gemma

Ingredients:

  • 4 tbsp de farina de força
  • 1 tsp d’impulsor
  • 1 pessic de sal
  • 1 tbsp de iogurt
  • 4 tbsp d’aigua 

Elaboració: 

Caldereta de llamàntol

imatge de gemma

En Xavier i la Rosa ens conviden a casa seva a celebrar el Cap d'Any: tenen un parell de llamàntols al congelador i em pregunten que si em ve de gust preparar alguna cosa per passar la vetllada junts? I tant que si: caldereta!

Ingredients:

Pollastre teriyaki

imatge de gemma

Ingredients:

  • Una dotzena d’aletes de pollastre
  • 1 + 1/4 tassa d’aigua
  • 1/4 tassa de soja
  • 1/4 tassa de sucre moré
  • 2 tbs de mel
  • 1/2 tsp de gingebre mólt
  • 2 tbsp de fècula de blat de moro

Elaboració:

Estofat de vedella amb patates

imatge de gemma

Aquesta és una de les meves receptes més estimades: per que és una de les especialitats de la meva mare. La mare era una gran cuinera i sempre em va agradar molt estar al seu costat i ajudar-la quan cuinava, des de ben petita. L’estofat de vedella era també un dels plats peferits del meu pare i sovint li’n demanava que el preparés. Així doncs, aquest plat m’evoca molts records bonics d’infantessa i em parla de la família, del caliu ... em reconforta emocionalment.

Pàgines