principals

Estofat de vedella amb patates

imatge de gemma

Ingredients:

  • 300 gr de vedella tallada a daus
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 1 branca d’api
  • Una mica de col
  • 200 gr de xampinyons o bolets
  • Una patata gran
  • Una copeta de vi ranci per cuinar
  • 750 ml de brou de verdures

Elaboració

Espinacs amb verdures i ou

imatge de gemma

Ingredients:

  • Un bon manat d’espinacs.
  • Un grapat de pinyons 
  • Un grapat de panses sense pinyol
  • Una patata gran
  • Un parell de pastanagues
  • Mig carbassó 
  • Un parell d’ous.
  • Un pesic de pebre vermell fumat, pebre vermell picant i pebre negre mòlt

Elaboració:

Bledes amb cigrons

imatge de gemma

Ingredients:

  • Un bon manat de bledes.
  • 400 grs de cigrons cuits.
  • Per la bresa: una ceba, un pebrot, uns espàrrecs de marge, uns tomàquets ...
  • 50 grs de bacó o cansalada fumada tallat en dauets.
  • Un pessic de prebre negre i un pessic de pebre vermell fumat.
  • Opcional, una mica de brou vegetal.

Elaboració:

Llenties d’aprofitament

imatge de gemma

Ingredients: aquesta és una recepta d’aprofitament, li pots posar el que tinguis a la nevera i et convingui consumir. Jo, avui, faré servir el que tinc: un porrro, unes pastanagues, un pebrot, uns esparrecs de marge i una mica se sobrassada. El que mai no pot faltar, evidentment, son les llenties i el brou. Quantitats per dos/tres persones.

Quiche

imatge de gemma

Per fer la base

Ingredients:

  • 120 g de mantega en pomada
  • 60 g de farina de blat de moro
  • 1 rovell d'ou
  • 30 ml d'aigua
  • 2,5 ml de sal
  • 5 ml de sucre llustre
  • 130 g de farina

Elaboració:

Pollastre tandoori

imatge de gemma

Ingredients:

  • Aletes de pollastre, o contra-cuixes desossades i en trossos
  • 1 ceba
  • 1 dent d'all
  • 2 cm de gingebre
  • 1/2 cullera de cardamom en pols
  • 1/2 cullera de pebre vermell fumat en pols
  • 1/4 cullera de bitxo en pols, o pebre vermell picant en pols
  • 1/2 cullera de comí en pols
  • 1/2 cullera de garam masala
  • Sal i pebre.
  • 1 iogurt
  • 1/2 llimona en suc
  • 4 culleres de mel

Elaboració:

Costellam de porc al forn (a la americana)

imatge de gemma

Ingredients:

  • Un costellam de porc sencer.
  • 12 cullerades de sucre morè.
  • 2 cullerades de mostassa antiga.
  • 2 cullerades de pebre vermell fumat.
  • 2 cullerades de nou moscada en pols.
  • Sal i pebre.
  • Unes gotes de fumat.

Per preparar el costellam, retira amb les mans el tel que cobreix un costat de la costella i treu amb la punta d'un ganivet el greix que protegeix l'altra.

Per preparar el macerat barrejar bé tots els ingredients en un bol fins que quedin ben integrats.