Ens encanta l'arròs i ens encanten les combinacions de mar i muntanya. Per avui un arròs festiu, cremós (sense el socarraet de les paelles que agraden a cas), amb sípies i botifarra.
Aquests ingredients són per a dues racions, però reviseu les proporcions d'arròs i aigua amb les indicacions de l'arrossaire, sobretot si feu servir un bon arròs bomba del Delta, el millor per a fer aquest tipus de plat.
Ingredients
- 250 g de sipietes
- 250 g de botifarra magra amb sal i pebre
- 200 g d’arròs
- 100 g de tomàquet madur
- 2 grans d’all
- 1 ceba gran
- 1 pebrot verd petit
- 500 ml d’aigua o de brou de verdures
- oli d’oliva verge i sal
- julivert
Elaboració
- Netejar les sipietes, conservant-ne la salsa i la tinta.
- Escalfeu l’oli a la paella i rostir la botifarra feta a rodelles de 3 cm. Retireu.
- En el mateix oli salteu les sipietes. Reserveu amb la botifarra.
- En el mateix oli anar fent a poc a poc la ceba, l’all ben picat, el julivert i el pebrot, fins que la ceba i el pebrot estigui tou i fet.
- Afegir el tomàquet madur ratllat fins a tenir el color fosc de sofregit.
- Incorporar la botifarra i l’aigua o el brou bullent i deixant-ho a foc mitjà durant 15 min.
- Pujar el foc i, quan torni a bullir, abocar l’arròs i les sipietes, i deixar coure a foc alegre durant 16 o 18 min.
- Anar remenant sovint perquè l’arròs tregui el midó i es torni cremós.
- Deixar reposar 2 o 3 min abans de servir-ho.
Afegeix un comentari