imatge de gemma

Ens encanta l'arròs i ens encanten les combinacions de mar i muntanya. Per avui un arròs festiu, cremós (sense el socarraet de les paelles que agraden a cas), amb sípies i botifarra. 

Aquests ingredients són per a dues racions, però reviseu les proporcions d'arròs i aigua amb les indicacions de l'arrossaire, sobretot si feu servir un bon arròs bomba del Delta, el millor per a fer aquest tipus de plat.

Ingredients

  • 250 g de sipietes 
  • 250 g de botifarra magra amb sal i pebre 
  • 200 g d’arròs 
  • 100 g de tomàquet madur 
  • 2 grans d’all 
  • 1 ceba gran 
  • 1 pebrot verd petit 
  • 500 ml d’aigua o de brou de verdures
  • oli d’oliva verge i sal 
  • julivert

Elaboració

  1. Netejar les sipietes, conservant-ne la salsa i la tinta.
  2. Escalfeu l’oli a la paella i rostir la botifarra feta a rodelles de 3 cm. Retireu.
  3. En el mateix oli salteu les sipietes. Reserveu amb la botifarra.
  4. En el mateix oli anar fent a poc a poc la ceba, l’all ben picat, el julivert i el pebrot, fins que la ceba i el pebrot estigui tou i fet.
  5. Afegir el tomàquet madur ratllat fins a tenir el color fosc de sofregit.
  6. Incorporar la botifarra i l’aigua o el brou bullent i deixant-ho a foc mitjà durant 15 min.
  7. Pujar el foc i, quan torni a bullir, abocar l’arròs i les sipietes, i deixar coure a foc alegre durant 16 o 18 min.
  8. Anar remenant sovint perquè l’arròs tregui el midó i es torni cremós.
  9. Deixar reposar 2 o 3 min abans de servir-ho.

Afegiu un comentari