Conill amb salsa de mostassa i mel
Temps: total 40 minuts
- 10 minuts per preparar ingredients
- 30 minuts de cocció
Racions: 2 persones
Ingredients:
Temps: total 40 minuts
Racions: 2 persones
Ingredients:
Calen moltes hores per preparar uns peus de porc estofats. De fet, considerant que el millor és cuinar-los i deixar-los adobar una nit; calen, en total, més de 24 hores. Tanmateix, si els voleu menjar acabats de fer us haureu de llevar molt d'hora per començar tot el procés.
Ens encanta l'arròs i ens encanten les combinacions de mar i muntanya. Per avui un arròs festiu, cremós (sense el socarraet de les paelles que agraden a cas), amb sípies i botifarra.
Aquests ingredients són per a dues racions, però reviseu les proporcions d'arròs i aigua amb les indicacions de l'arrossaire, sobretot si feu servir un bon arròs bomba del Delta, el millor per a fer aquest tipus de plat.
Ingredients
Una perfecta solució per a trobades amb amics, per fer-la a casa o per portar. Tant es pot menjar acabada de fer, calentona, com freda, al cap d'una estona. Admet moltes opcions diferents per al farciment, des de l'escalivada amb arengada més clàssica fins a les combinacions més sofisticades. La base és lleugera i cruixent i suporta perfectament el farcit generós i sucós. La clau és treballar-la amb el corró i donar-li bé la forma amb el mínim gruix.
En Robert diu que és la pizza catalana. (Si li donem forma rodona, ho semblaria totalment)
Des que els vaig començar a fer que s’han quedat i són habituals a casa. És una excel·lent alternativa per a l’esmorzar o per picar si tens gana entre hores. S’acompanya bé del cafè, infusions o d’un moscatell o ratafia. Recorden els carquinyolis, amb aires de muesli. Aquesta recepta porta poc sucre, i si ho equilibres amb les panses o afegeixes dàtils fins i tot se’n podria prescindir.
Vaig trobar aquesta recepta en el blog d’una cuinera australiana, i explicava que provenia d’un llibre de cuina de família del restaurant El Bulli: em va xocar la interpretació i els comentaris que feia sobre la picada, i els suggeriments per substituir alguns ingredients i adaptar-los als seus gustos.
Arriba Sant Joan i és el moment d’iniciar la temporada de coques, després vindran Sant Pere, Sant Jaume ... Tot i que ben mirat sempre és bon moment per una bona coca, tot l’any, fa festa i combina molt bé amb una copa de cava.
Crema pastissera per farcir o per fornejar.
Ingredients:
Elaboració:
En Xavier i la Rosa ens conviden a casa seva a celebrar el Cap d'Any: tenen un parell de llamàntols al congelador i em pregunten que si em ve de gust preparar alguna cosa per passar la vetllada junts? I tant que si: caldereta!
Ingredients:
Fer dolços en totes les seves versions és una de les meves activitats preferides. No és només que m’agrada fer-ne, és abans de tot controlar el que mengem, cuidar la nostra alimentació. Fent els nostres dolços evitem els productes processats amb conservants i additius, i també reduïm molt les quantitats de sucres afegits. Podem fer melmelada amb una dècima part del sucre de les melmelades comercials, i amb sucre i fruita de millor qualitat. Amb els pastissos i les galetes també es pot reduir molt.