cuina catalana

Magdalenes

imatge de gemma

Ingredients:

  • 5 ous
  • 300 g de sucre
  • 375 g d'oli
  • 200 g de llet
  • Un pessic de sal
  • Ratlladura de pell de llimona
  • 400 g de farina
  • 15 g d'impulsor

Per la variant de xocolata: substituir els 400 g de farina i 15 g d'impulsor per

  • 250 g de farina
  • 75 g de cacau
  • 20 g d'impulsor

Elaboració

Crema de carabassa

imatge de gemma

Ingredients

  • Una carabassa de 800 g - 1 kg
  • Una ceba mitjana
  • Una cullera de mantega
  • Un raig d’oli
  • Un pessic de pebre negre
  • Un pessic de pebre vermell fumat
  • Un pessic de cúrcuma
  • 250 ml de brou de verdures
  • 250 ml de llet 

Elaboració

Sopa de pa amb bolets

imatge de gemma

Ingredients

  • Dos grans d’all
  • Un grapat de bolets de temporada
  • Dues llesques de bon pa torrades
  • Un grapat d’ametlles torrades i picades
  • 1/2 litre de brou de verdures
  • Una branca de farigola fresca.

Elaboració

Pa de pessic

imatge de gemma

Ingredients:

  • 3 ous
  • 1 iogurt
  • 2 mides de vas de iogurt de sucre
  • 1 mida d'oli
  • La ratlladura de la pell d'1 llimona
  • 3 mides de farina
  • 8 g d'impulsor

Elaboració:

Panellets

imatge de gemma

Ingredients:

  • 750 g d'ametlla crua marcona en pols
  • 750 g sucre blanc
  • La pell d'1 llimona ratllada.
  • 150 ml d'aigua
  • 200 g de pinyons
  • 200 g de granet d'ametlla

Elaboració:

Melmelada de taronja

imatge de gemma

Ingredients:

  • 3 taronges grans (de postres)
  • 100 g de sucre blanc
  • Suc d'una llimona

Elaboració:

Melmelada de figues

imatge de gemma

Ingredients:

  • 400 g de figues.
  • 50 g de poma.
  • 50 g de sucre.
  • 1/4 de llimona, la ratlladura de la pell.

Elaboració: