Cistellets d'arròs amb amanida de bonítol
Ingredients:
- 450 g d'arròs cuit
- 2 ous
- 1 bon grapat de formatge ratllat
- Sal i pebre
- 1 pebrot verd
- 1/2 pebrot vermell
- 1 ceba petita
- 1 llauna de bonítol, tonyina o salmó
Elaboració:
Ingredients:
Elaboració:
Trobava a faltar un dels nostres plats preferits a un dels nostres restaurats preferits de Barcelona: el Fattet Hummus.
A Barcelona hi ha uns quants restaurants bons de cuina siriana, però els Ugarit de Gràcia, al carrer Verdi i Plaça Joanic em porten molt bons records. Fa dies que hi pensava, però no es dona mai l'oportunitat d'anar a Barcelona i passar-hi. Mirarem d'honorar els records i provarem de fer Fattet Hummus.
He trobat la recepta aquí. Ració per dues persones.
Ens encanta l'arròs i ens encanten les combinacions de mar i muntanya. Per avui un arròs festiu, cremós (sense el socarraet de les paelles que agraden a cas), amb sípies i botifarra.
Aquests ingredients són per a dues racions, però reviseu les proporcions d'arròs i aigua amb les indicacions de l'arrossaire, sobretot si feu servir un bon arròs bomba del Delta, el millor per a fer aquest tipus de plat.
Ingredients
L'any passat ens vàrem iniciar amb el tortell de reis, amb la primera recepta d'Iban Yarza, fa uns 10 o 12 anys al programa "Robin Food". El resultat està prou bé per començar, un bon sabor, esponjós, però només si el menges de seguida, encara una mica calent del forn. Si et queda per a l'endemà el trobaràs sec i només servirà per sucar-ho al cafè de l'esmorzar.
En tutorials posteriors, el mateix Iban reconeix que és una recepta que no aguanta el temps, i que la causa és que és molt enriquida amb sucres i greixos.
Avui toca un clàssic: pollastre rostit, com el feia la mare.
Arriba Sant Joan i és el moment d’iniciar la temporada de coques, després vindran Sant Pere, Sant Jaume ... Tot i que ben mirat sempre és bon moment per una bona coca, tot l’any, fa festa i combina molt bé amb una copa de cava.
Així doncs, aquest any m’he animat a fer jo les coques per a la revetlla amb els amics. Comencem amb les coques amb massa de brioix, que amb la pasta de full encara no me’n surto del tot bé, però em proposo preparar-me per l’estiu proper: em cal dominar la tècnica de la pasta de full i també preparar el cabell d’àngel.
Crema pastissera per farcir o per fornejar.
Ingredients:
Elaboració: