festes

Roses de poma i pasta de full

imatge de gemma

Quan no saps què fer per postres, amb aquestes roses de poma trobaràs una solució que pot ser molt agraïda. Resulten no molt dolces, lleugeres, aromàtiques i molt vistoses. És un ideal complement d'un sopar informal o un berenar, per decorar la teva taula o per portar quan vas de convidada. Admet experimentar amb les espècies i fer variants: amb cardamom, farcits amb fruits secs, amb xocolata, amb ratlladura de llimona, etc. 

Amb aquestes quantitats surten unes 8/10 unitats depenent de la mida de les pomes i de la planxa de pasta de full.

Ossobuco

imatge de gemma

L'olla ràpida ens permet cuinar algunes receptes que d'altra manera requeririen hores i hores fent xup-xup al foc. Alguns talls de carn com avui el cas de l'ossobuco, o les galtes, que cal que coguin molta estona per resultar agradables de menjar, només els podem cuinar així.

Un cop t'acostumes a la velocitat de l'olla ràpida, ja no en pots prescindir. Les nostres mares ja van incorporar l'olla exprés a les seves cuines i la van saber aprofitar per guanyar temps i comoditat: nosaltres no serem menys.

Tatin d’albergínia

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 albergínia gran
  • 3 o 4 tomàquets vermells
  • 1 grapat d’orenga seca
  • 1 raig d’oli d’oliva
  • 1 raig de Mòdena
  • 1 raig de mel
  • 200 g de formatge ratllat
  • Massa de pasta full o quebrada.

Elaboració:

Quiche

imatge de gemma

Una recepta ideal per preparar amb temps un àpat, perquè permet menjar-la calenta, tèbia o freda. Sempre està molt bona. Si acabada de sortir del forn és deliciosa, quan està freda i reposada els sabors dels ingredients, les salses i les espècies són més reconeixibles i la textura més ferma millora molt. Triomfaràs en qualsevol cas.

Si vols preparar la massa, si tens temps de fer-ho, és encara millor. Les masses comercials et faran guanyar temps, però no són tan bones. Aquí tens la recepta, no és difícil.

Fattet Hummus

imatge de gemma

Trobava a faltar un dels nostres plats preferits a un dels nostres restaurats preferits de Barcelona: el Fattet Hummus.

A Barcelona hi ha uns quants restaurants bons de cuina siriana, però els Ugarit de Gràcia, al carrer Verdi i Plaça Joanic em porten molt bons records. Fa dies que hi pensava, però no es dona mai l'oportunitat d'anar a Barcelona i passar-hi. Mirarem d'honorar els records i provarem de fer Fattet Hummus.

He trobat la recepta aquí. Ració per dues persones.

Arròs melós amb sípies i botifarres

imatge de gemma

Ens encanta l'arròs i ens encanten les combinacions de mar i muntanya. Per avui un arròs festiu, cremós (sense el socarraet de les paelles que agraden a cas), amb sípies i botifarra. 

Aquests ingredients són per a dues racions, però reviseu les proporcions d'arròs i aigua amb les indicacions de l'arrossaire, sobretot si feu servir un bon arròs bomba del Delta, el millor per a fer aquest tipus de plat.

Ingredients

Tortell de reis (recepta d’Esbieta)

imatge de gemma

L'any passat ens vàrem iniciar amb el tortell de reis, amb la primera recepta d'Iban Yarza, fa uns 10 o 12 anys al programa "Robin Food". El resultat està prou bé per començar, un bon sabor, esponjós, però només si el menges de seguida, encara una mica calent del forn. Si et queda per a l'endemà el trobaràs sec i només servirà per sucar-ho al cafè de l'esmorzar. 

En tutorials posteriors, el mateix Iban reconeix que és una recepta que no aguanta el temps, i que la causa és que és molt enriquida amb sucres i greixos.

Coca de Sant Joan

imatge de gemma

Arriba Sant Joan i és el moment d’iniciar la temporada de coques, després vindran Sant Pere, Sant Jaume ... Tot i que ben mirat sempre és bon moment per una bona coca, tot l’any, fa festa i combina molt bé amb una copa de cava.

Així doncs, aquest any m’he animat a fer jo les coques per a la revetlla amb els amics. Comencem amb les coques amb massa de brioix, que amb la pasta de full encara no me’n surto del tot bé, però em proposo preparar-me per l’estiu proper: em cal dominar la tècnica de la pasta de full i també preparar el cabell d’àngel. 

Crema pastissera

imatge de gemma

Crema pastissera per farcir o per fornejar.

Ingredients:

  • 125 + 42 ml de llet
  • Una branca de canyella
  • La pell de mitja llimona
  • 34 g de sucre
  • 17 g de maicena
  • 1 rovell d’ou
  • 12 g de mantega

Elaboració: