imatge de gemma

Ingredients:

  • 310 g d'aigua tèbia.
  • 1,5 cullerades de sucre/mel
  • 2 cullerades de llevat sec
  • 500 g de farina de força (>300)
  • 1,5 cullerades de sal
  • Llavors de sèsam.

Elaboració

  1. Barrejar 125 g d'aigua tèbia amb la mel (o sucre) i el llevat. No remoure i deixar actuar el llevat, uns 5 minuts.
  2. Garbellar la farina i posar en un bol amb la sal.
  3. Afegir l'aigua amb llevat i mel i barrejar bé.
  4. Afegir la resta de l'aigua (185 g) i pastem a mà.
  5. En el mateix bol, una mica engreixat amb oli, ho deixem tapat amb un drap humit. Repòs d'1 1/4 h (mínim).
  6. Dividir en porcions, donar forma i deixar en repòs, coberts amb drap humit, perquè pugin, uns 10 minuts.
  7. Preescalfar el forn a 220 °C.
  8. Bullir en aigua abundant, amb una cullerada de mel dissolta, uns 30 segons per cada costat.
  9. Posar-hi les llavors per sobre ben abundants procurant que s'hi enganxin.
  10. Enfornar a 220 °C uns 20 minuts, vigilant pel color.