imatge de gemma

Fa temps que volia fer aquesta recepta: des de que vaig descobrir la coca de quarto, a Sòller a Mallorca, i vaig saber com es fèia.

Em costava de creure que només amb tres ingredients es pugui fer una coca tan suau, esponjosa i lleugera. Sense cap impulsor, cap llevat, cap procés de fermentació ... i malgrat això puja com cap altra amb qualsevol d’aquestes “ajudes”. Ho havia de fer jo mateixa.

Aquí està, finalment. 

Ingredients:

  • 6 ous
  • 150 g de sucre glas
  • 150 g de farina de força

Elaboració:

  1. Pre-escalfar el forn a 180ºC.
  2. Preparar un motllo desmuntable amb paper de forn, que sigui prou alt.
  3. Separar els rovells de les clares dels ous.
  4. Batre els rovells amb el sucre fins obtenir una crema.
  5. Garbellar la farina i incorporar a la crema.
  6. Deixar reposar la massa mentre fem la resta.
  7. Muntar les clares a punt ben fortes.
  8. Afegir les clares muntades a la massa, a poc a poc, remenant l’imprescindible per que s’incorporin sense perdre l’aire.
  9. Posar al motllo i enfornar.
  10. Forn a 180ºC entre 40 i 45 minuts.

Nota: puja molt mes que les altres coques, cal un motllo alt, i que quan la possis al forn la massa no arribi a la meitat de la capacitat del motllo.

Atenció: cal vigilar molt la temperatura, per que sent tant lleugera i estant tant de temps es mes alt el risc de cremar-la.

Afegiu un comentari