Fa temps que volia fer aquesta recepta: des de que vaig descobrir la coca de quarto, a Sòller a Mallorca, i vaig saber com es fèia.
Em costava de creure que només amb tres ingredients es pugui fer una coca tan suau, esponjosa i lleugera. Sense cap impulsor, cap llevat, cap procés de fermentació ... i malgrat això puja com cap altra amb qualsevol d’aquestes “ajudes”. Ho havia de fer jo mateixa.
Aquí està, finalment.
Ingredients:
- 6 ous
- 150 g de sucre glas
- 150 g de farina de força
Elaboració:
- Pre-escalfar el forn a 180ºC.
- Preparar un motllo desmuntable amb paper de forn, que sigui prou alt.
- Separar els rovells de les clares dels ous.
- Batre els rovells amb el sucre fins obtenir una crema.
- Garbellar la farina i incorporar a la crema.
- Deixar reposar la massa mentre fem la resta.
- Muntar les clares a punt ben fortes.
- Afegir les clares muntades a la massa, a poc a poc, remenant l’imprescindible per que s’incorporin sense perdre l’aire.
- Posar al motllo i enfornar.
- Forn a 180ºC entre 40 i 45 minuts.
Nota: puja molt mes que les altres coques, cal un motllo alt, i que quan la possis al forn la massa no arribi a la meitat de la capacitat del motllo.
Atenció: cal vigilar molt la temperatura, per que sent tant lleugera i estant tant de temps es mes alt el risc de cremar-la.
Afegeix un comentari