postres

Melmelada de peres i nous amb vainilla

imatge de gemma

No sé com, però m’he trobat a casa amb més fruita de la que som capaços de consumir. Serà  pels bons propòsits de menjar més saludablement. Ja anem be doncs, però hi ha mitja dotzena de peres que es van quedant enrere i si no ho evitem es faran malbé i s’hauran de llençar ... i això si que no: farem melmelada i ja posats li afegirem unes nous del país i una vainilla excel·lent que tinc.

Ingredients:

Tarta Tatin

imatge de gemma

Ingredients:

Per la massa quebrada:

  • 250 g de farina
  • 5 g de sal
  • 125 g de mantega en pomada
  • 2 ous batuts

Per la tarta de poma:

  • 1.200 de poma golden o royal gala. 
  • 150 g de mantega
  • 140 g de sucre morè

Elaboració:

Pastis de poma sense forn

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 poma
  • 2 cullerades de mantega
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 ou 
  • 1 cullerada de essència de vainilla, o canyella ...
  • 1 tassa d’oli
  • 1 tassa de llet
  • 1 tassa de farina
  • 1 cullerada d’impulsor

Elaboració:

Magdalenes

imatge de gemma

Ingredients:

  • 5 ous
  • 300 g de sucre
  • 375 g d'oli
  • 200 g de llet
  • Un pessic de sal
  • Ratlladura de pell de llimona
  • 400 g de farina
  • 15 g d'impulsor

Per la variant de xocolata: substituir els 400 g de farina i 15 g d'impulsor per

  • 250 g de farina
  • 75 g de cacau
  • 20 g d'impulsor

Elaboració

Brioixets holandesos de canyella

imatge de gemma

Ingredients:

  • 500 g de farina
  • 230 g de llet
  • 80 g de mantega
  • 1 ou
  • 25 g de sucre blanc
  • 3 g de llevat sec
  • 8 g de sal
  • La pell de mitja llimona ratllada.
  • 200 g de sucre morè
  • 2 cullerades de canyella en pols

Elaboració:

Brioixets

imatge de gemma

Ingredients:

  • 600 g de farina de força
  • 60 g de llevat fresc (30 g si és sec)
  • 150 ml aigua
  • 100 ml llet
  • 100 g mantega líquida (fondre)
  • 100 g de sucre
  • Un pessic de sal
  • Per decorar: ou batut, sucre humit, xocolata, ametlles, al gust

Elaboració:

Brioixets de cardamom

imatge de gemma

Ingredients

  • 210 g de llet
  • 145 g (75+70) de mantega
  • 4 g de llevat sec o 12 de llevat de forner
  • 390 g (260 + 130) de farina
  • 75 g de sucre blanc
  • 4 g de sal
  • 2 (1+1) cullerada de cardamom en pols
  • 70 g de sucre morè

Elaboració

Pastís de poma (apple crumble)

imatge de gemma

Ingredients:

Per fer el crumble

  • 75 g de farina
  • 52 g de farina salada freda
  • 25 g de sucre

Per fer el pastís

  • 2 ous a temperatura ambient
  • 180 g sucre
  • 190 g d'oli
  • 200 g de farina
  • Un pessic de canyella en pols
  • Un pessic de clau mòlt
  • Un pessic de nou moscada en pols
  • 3 g de bicarbonat
  • un pessic de sal
  • 300 g de poma en làmines

Elaboració

Pastís de llimona

imatge de gemma

Ingredients:

  • 5 ous
  • 300 g de sucre
  • 170 g de iogurt grec
  • 30 g de suc de llimona
  • La ratlladura de la pell de 3 llimones
  • 230 g de farina
  • 5 g de sal
  • 10 g d'impulsor
  • 50 g d'ametlles mòltes
  • 150 g d'oli

Pel xarop:

  • 40 g de suc de llimona
  • 75 g de sucre

Pel glacejat:

  • 24 g de suc de llimona
  • 200 g de sucre llustre garbellat

Elaboració

Pastís de formatge (estil americà)

imatge de gemma

Ingredients per la base:

  • 100 g de farina
  • 60 g de sucre morè
  • 2,5 ml de bicarbonat
  • 2,5 ml de sal
  • 35 g de mantega gelada
  • 35 g de mel
  • 30 ml de llet
  • 10 ml d'aroma de vainilla.
  • 100 g de mantega fosa

Ingredients pel farciment:

Pàgines