postres

Roses de poma i pasta de full

imatge de gemma

Quan no saps què fer per postres, amb aquestes roses de poma trobaràs una solució que pot ser molt agraïda. Resulten no molt dolces, lleugeres, aromàtiques i molt vistoses. És un ideal complement d'un sopar informal o un berenar, per decorar la teva taula o per portar quan vas de convidada. Admet experimentar amb les espècies i fer variants: amb cardamom, farcits amb fruits secs, amb xocolata, amb ratlladura de llimona, etc. 

Amb aquestes quantitats surten unes 8/10 unitats depenent de la mida de les pomes i de la planxa de pasta de full.

Gelat de nocilla

imatge de gemma

Ingredients:

  • 250 g de Nocilla
  • 200 ml de nata per muntar (35% mat. Gras)
  • 200 ml de llet sencera
  • 30 ml de mel
  • 15 g de sucre glaç

Elaboració:

Pastís cremós de poma sense sucre i sense farina

imatge de gemma

Començo el repte de treballar receptes sense sucre i sense farines.

Així doncs, he modificat una recepta antiga que aportava 120 g de sucre refinat, substituint-lo per espècies i fent la poma al forn abans perquè alliberi més dolçor. 

La vainilla en rebosteria és una de les meves espècies preferides. Cal vigilar perquè la seva potència de sabor pot amagar les altres i el cardamom, el clau o la canyella, poden ser també molt bons. En qualsevol cas, si estan ben equilibrades, al teu gust, no trobaràs a faltar el sucre. 

Pa dolç de xocolata i taronja

imatge de gemma

És una de les millors troballes de les darreres receptes que he fet. Aquest pa és flonjo i suau recorda una mica el panettone de Nadal, però la seva elaboració és molt (moltíssim) més fàcil. 

Pràcticament, només cal barrejar bé els ingredients, tenir una mica de força i paciència per treballar la massa en el bol; i després preparar-se les mans i els estris amb una generosa cobertura d’oli per manipular-la i boleiar. Ràpid i fàcil, només una fermentació en forma (per això la gran quantitat de llevat) però el resultat és molt bo.

Tarta Sacher

imatge de gemma

En Robert em demana preparar unes postres especials per a una vetllada amb amics amb la temàtica de Hansel i Gretel.

Primer parlem de fer un pastís Sacher, després de fer una caseta de llaminadures, com la de la bruixa del bosc... finalment el repte és fer una Sacher amb forma de caseta de la bruixa. Ja us deixaré fotos perquè veieu com ha quedat.

Entretant, busco informació, receptes i tècniques per a fer una bona Sacher. Aquesta m'ha semblat la millor i avui ho provarem. Som-hi!

Galetes de poma

imatge de gemma

Ingredients: per 24 unitats

  • 450 g de farina
  • 10 g d’impulsor
  • 4 ous
  • 150 g de sucre
  • 200 g de mantega líquida
  • 3 pomes
  • Unes gotes de vainilla.

Elaboració:

Tortell trenat de xocolata i avellanes

imatge de gemma

Ingredients:

  • 210 g de llet
  • 75 g de mantega
  • 4 g de llevat sec o 12 g de llevat de forner
  • 390 g (260 + 130) de farina
  • 75 g de sucre blanc
  • 4 g de sal
  • 10 g de canyella en pols
  • 180 g de crema de xocolata per sucar
  • 50 g d’avellanes torrades i trencades
  • 1 ou per pintar.

Elaboració:

Crepes salades o dolces

imatge de gemma

Ingredients:

  • 4 tbsp de farina de força
  • 1 tsp d’impulsor
  • 1 pessic de sal
  • 1 tbsp de iogurt
  • 4 tbsp d’aigua 

Elaboració: 

Taronges confitades

imatge de gemma

Els propers dies volem preparar el tortell de reis. Ens caldrà fruita confitada per que sigui un bon tortell: a tots ens agrada la taronja, (ni cireres ni aquella de color verd que ningú sap identificar), fem-ne doncs.

Ingredients:

  • 1 taronja
  • 100 g d’aigua
  • 200 g de sucre

Elaboració:

Tortell de reis (recepta d’Iban Yarza)

imatge de gemma

El tortell de reis és una d'aquelles masses que et proporciona tantes o més satisfaccions quan la fas que quan la menges. Les masses dolces són un repte, els sucres i els greixos que afegim les fan molt més difícils de manegar i de pastar que moltes altres, són enganxifoses i demanen molta traça en pastar-les: però practicar amb elles et farà perdre la por a qualsevol massa. 

Pàgines