postres

Tarta Sacher

imatge de gemma

En Robert em demana preparar unes postres especials per a una vetllada amb amics amb la temàtica de Hansel i Gretel.

Primer parlem de fer un pastís Sacher, després de fer una caseta de llaminadures, com la de la bruixa del bosc... finalment el repte és fer una Sacher amb forma de caseta de la bruixa. Ja us deixaré fotos perquè veieu com ha quedat.

Entretant, busco informació, receptes i tècniques per a fer una bona Sacher. Aquesta m'ha semblat la millor i avui ho provarem. Som-hi!

Galetes de poma

imatge de gemma

Ingredients: per 24 unitats

  • 450 g de farina
  • 10 g d’impulsor
  • 4 ous
  • 150 g de sucre
  • 200 g de mantega líquida
  • 3 pomes
  • Unes gotes de vainilla.

Elaboració:

Tortell trenat de xocolata i avellanes

imatge de gemma

Ingredients:

  • 210 g de llet
  • 75 g de mantega
  • 4 g de llevat sec o 12 g de llevat de forner
  • 390 g (260 + 130) de farina
  • 75 g de sucre blanc
  • 4 g de sal
  • 10 g de canyella en pols
  • 180 g de crema de xocolata per sucar
  • 50 g d’avellanes torrades i trencades
  • 1 ou per pintar.

Elaboració:

Crepes salades o dolces

imatge de gemma

Ingredients:

  • 4 tbsp de farina de força
  • 1 tsp d’impulsor
  • 1 pessic de sal
  • 1 tbsp de iogurt
  • 4 tbsp d’aigua 

Elaboració: 

Taronges confitades

imatge de gemma

Els propers dies volem preparar el tortell de reis. Ens caldrà fruita confitada per que sigui un bon tortell: a tots ens agrada la taronja, (ni cireres ni aquella de color verd que ningú sap identificar), fem-ne doncs.

Ingredients:

  • 1 taronja
  • 100 g d’aigua
  • 200 g de sucre

Elaboració:

Tortell de reis (recepta d’Iban Yarza)

imatge de gemma

El tortell de reis és una d'aquelles masses que et proporciona tantes o més satisfaccions quan la fas que quan la menges. Les masses dolces són un repte, els sucres i els greixos que afegim les fan molt més difícils de manegar i de pastar que moltes altres, són enganxifoses i demanen molta traça en pastar-les: però practicar amb elles et farà perdre la por a qualsevol massa. 

Panetone de nadal

imatge de gemma

Ingredients:

  • 500 g de farina de força
  • 15 g de llevat sec
  • 90 g de sucre
  • 100 g de mantega en pomada
  • 3 ous batuts
  • 190 ml de llet
  • un pessic de sal
  • 200 g de xocolata en bocinets
  • la pell de dues taronges ratllada

Elaboració:

Teules d’ametlla

imatge de gemma

Fer dolços en totes les seves versions és una de les meves activitats preferides. No és només que m’agrada fer-ne, és abans de tot controlar el que mengem, cuidar la nostra alimentació. Fent els nostres dolços evitem els productes processats amb conservants i additius, i també reduïm molt les quantitats de sucres afegits. Podem fer melmelada amb una dècima part del sucre de les melmelades comercials, i amb sucre i fruita de millor qualitat. Amb els pastissos i les galetes també es pot reduir molt.

Coca de quarto

imatge de gemma

Fa temps que volia fer aquesta recepta: des de que vaig descobrir la coca de quarto, a Sòller a Mallorca, i vaig saber com es fèia.

Em costava de creure que només amb tres ingredients es pugui fer una coca tan suau, esponjosa i lleugera. Sense cap impulsor, cap llevat, cap procés de fermentació ... i malgrat això puja com cap altra amb qualsevol d’aquestes “ajudes”. Ho havia de fer jo mateixa.

Aquí està, finalment. 

Ingredients:

  • 6 ous
  • 150 g de sucre glas
  • 150 g de farina de força

Elaboració:

Melmelada de peres i nous amb vainilla

imatge de gemma

No sé com, però m’he trobat a casa amb més fruita de la que som capaços de consumir. Serà  pels bons propòsits de menjar més saludablement. Ja anem be doncs, però hi ha mitja dotzena de peres que es van quedant enrere i si no ho evitem es faran malbé i s’hauran de llençar ... i això si que no: farem melmelada i ja posats li afegirem unes nous del país i una vainilla excel·lent que tinc.

Ingredients:

Pàgines