Gelat de nocilla
Ingredients:
- 250 g de Nocilla
- 200 ml de nata per muntar (35% mat. Gras)
- 200 ml de llet sencera
- 30 ml de mel
- 15 g de sucre glaç
Elaboració:
Ingredients:
Elaboració:
Ingredients:
Elaboració:
És una de les millors troballes de les darreres receptes que he fet. Aquest pa és flonjo i suau recorda una mica el panettone de Nadal, però la seva elaboració és molt (moltíssim) més fàcil.
Pràcticament, només cal barrejar bé els ingredients, tenir una mica de força i paciència per treballar la massa en el bol; i després preparar-se les mans i els estris amb una generosa cobertura d’oli per manipular-la i boleiar. Ràpid i fàcil, només una fermentació en forma (per això la gran quantitat de llevat) però el resultat és molt bo.
Ingredients:
Elaboració:
En Robert em demana preparar unes postres especials per a una vetllada amb amics amb la temàtica de Hansel i Gretel.
Primer parlem de fer un pastís Sacher, després de fer una caseta de llaminadures, com la de la bruixa del bosc... finalment el repte és fer una Sacher amb forma de caseta de la bruixa. Ja us deixaré fotos perquè veieu com ha quedat.
Entretant, busco informació, receptes i tècniques per a fer una bona Sacher. Aquesta m'ha semblat la millor i avui ho provarem. Som-hi!
Ingredients: per 24 unitats
Elaboració:
L'any passat ens vàrem iniciar amb el tortell de reis, amb la primera recepta d'Iban Yarza, fa uns 10 o 12 anys al programa "Robin Food". El resultat està prou bé per començar, un bon sabor, esponjós, però només si el menges de seguida, encara una mica calent del forn. Si et queda per a l'endemà el trobaràs sec i només servirà per sucar-ho al cafè de l'esmorzar.
En tutorials posteriors, el mateix Iban reconeix que és una recepta que no aguanta el temps, i que la causa és que és molt enriquida amb sucres i greixos.
Des que els vaig començar a fer que s’han quedat i són habituals a casa. És una excel·lent alternativa per a l’esmorzar o per picar si tens gana entre hores. S’acompanya bé del cafè, infusions o d’un moscatell o ratafia. Recorden els carquinyolis, amb aires de muesli.
Porta poc sucre, i si ho equilibres amb les panses fins i tot se’n pot prescindir.
Ingredients:
Preparar un bon esmorzar és un repte culinari i logístic: massa coses a fer i totes a l’hora ... Jo no puc fer simultàniament ous remenats (encara menys benedictí), crepes, cafè i te... els meus fogons tampoc, no donem per mes. I si ho intento, algú (jo) acaba menjant l’esmorzar fred i el panorama de la cuina per fregar després és un poema.
Però, he trobat la solució: les torrades franceses.
Arriba Sant Joan i és el moment d’iniciar la temporada de coques, després vindran Sant Pere, Sant Jaume ... Tot i que ben mirat sempre és bon moment per una bona coca, tot l’any, fa festa i combina molt bé amb una copa de cava.
Així doncs, aquest any m’he animat a fer jo les coques per a la revetlla amb els amics. Comencem amb les coques amb massa de brioix, que amb la pasta de full encara no me’n surto del tot bé, però em proposo preparar-me per l’estiu proper: em cal dominar la tècnica de la pasta de full i també preparar el cabell d’àngel.