dolç

Roses de poma i pasta de full

imatge de gemma

Quan no saps què fer per postres, amb aquestes roses de poma trobaràs una solució que pot ser molt agraïda. Resulten no molt dolces, lleugeres, aromàtiques i molt vistoses. És un ideal complement d'un sopar informal o un berenar, per decorar la teva taula o per portar quan vas de convidada. Admet experimentar amb les espècies i fer variants: amb cardamom, farcits amb fruits secs, amb xocolata, amb ratlladura de llimona, etc. 

Amb aquestes quantitats surten unes 8/10 unitats depenent de la mida de les pomes i de la planxa de pasta de full.

Galetes de civada i poma sense sucre i sense farina

imatge de gemma

Seguint amb les investigacions per cuinar sense sucres i sense farina, preparem avui unes galetes per a quan volem sucar al cafè alguna cosa dolça i no prohibida.

El resultat és sorprenent. Està clar que no té la dolçor de les receptes amb sucre afegit, encara menys dels productes processats que podem comprar elaborats, però salvant això estan molt bones. És com quan a casa vàrem deixar de cuinar amb sal: pots descobrir altres sabors als teus plats, el sabor natural de cada ingredient sense quedar emmascarat per la sal o el sucre.

Gelat de nocilla

imatge de gemma

Ingredients:

  • 250 g de Nocilla
  • 200 ml de nata per muntar (35% mat. Gras)
  • 200 ml de llet sencera
  • 30 ml de mel
  • 15 g de sucre glaç

Elaboració:

Pastís cremós de poma sense sucre i sense farina

imatge de gemma

Començo el repte de treballar receptes sense sucre i sense farines.

Així doncs, he modificat una recepta antiga que aportava 120 g de sucre refinat, substituint-lo per espècies i fent la poma al forn abans perquè alliberi més dolçor. 

La vainilla en rebosteria és una de les meves espècies preferides. Cal vigilar perquè la seva potència de sabor pot amagar les altres i el cardamom, el clau o la canyella, poden ser també molt bons. En qualsevol cas, si estan ben equilibrades, al teu gust, no trobaràs a faltar el sucre. 

Pa dolç de xocolata i taronja

imatge de gemma

És una de les millors troballes de les darreres receptes que he fet. Aquest pa és flonjo i suau recorda una mica el panettone de Nadal, però la seva elaboració és molt (moltíssim) més fàcil. 

Pràcticament, només cal barrejar bé els ingredients, tenir una mica de força i paciència per treballar la massa en el bol; i després preparar-se les mans i els estris amb una generosa cobertura d’oli per manipular-la i boleiar. Ràpid i fàcil, només una fermentació en forma (per això la gran quantitat de llevat) però el resultat és molt bo.

Pancakes

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 1/2 tasses de farina
  • 3 1/2 tsp d’impulsor
  • 1 tsp de sal
  • 1 tbsp de sucre
  • 3 tbsp de mantega fossa
  • 1 ou
  • 1 1/2 tasses de llet

Elaboració:

Tarta Sacher

imatge de gemma

En Robert em demana preparar unes postres especials per a una vetllada amb amics amb la temàtica de Hansel i Gretel.

Primer parlem de fer un pastís Sacher, després de fer una caseta de llaminadures, com la de la bruixa del bosc... finalment el repte és fer una Sacher amb forma de caseta de la bruixa. Ja us deixaré fotos perquè veieu com ha quedat.

Entretant, busco informació, receptes i tècniques per a fer una bona Sacher. Aquesta m'ha semblat la millor i avui ho provarem. Som-hi!

Galetes de poma

imatge de gemma

Ingredients: per 24 unitats

  • 450 g de farina
  • 10 g d’impulsor
  • 4 ous
  • 150 g de sucre
  • 200 g de mantega líquida
  • 3 pomes
  • Unes gotes de vainilla.

Elaboració:

Tortell de reis (recepta d’Esbieta)

imatge de gemma

L'any passat ens vàrem iniciar amb el tortell de reis, amb la primera recepta d'Iban Yarza, fa uns 10 o 12 anys al programa "Robin Food". El resultat està prou bé per començar, un bon sabor, esponjós, però només si el menges de seguida, encara una mica calent del forn. Si et queda per a l'endemà el trobaràs sec i només servirà per sucar-ho al cafè de l'esmorzar. 

En tutorials posteriors, el mateix Iban reconeix que és una recepta que no aguanta el temps, i que la causa és que és molt enriquida amb sucres i greixos.

Pàgines