Aquesta crema de moniato és una delicadesa que ens encanta a l'hivern. Quan fa fred és el moment ideal per escalfar-nos amb una crema especiada i una mica picant, molt diferent de les altres sopes que cuinem a casa.
Ingredients:
- 1 tbsp d'oli de coco
- 1/2 ceba tallada menuda
- 1 gra d'all
- La raspadura de la pell de mitja llimona
- Unes branques de coriandre fresc (o julivert si no en trobem)
- 2 tbsp de pasta de curri vermell
- 200 g de moniato pelat i tallat en petits quadrats
- 450 ml de brou vegetal
- 1/2 tbsp de sucre morè
- 1 tbsp de sucu-sucu
- 1/2 llimona
- Pebre
Elaboració:
- Escalfar l'oli de coco en una cassola a mig gas.
- Afegir les cebes, l'all, i el coriandre o julivert. Vigilar que la temperatura sigui baixa i no es cremin.
- Saltejar fins que les cebes estiguin suaus sense que agafin color.
- Afegir la pasta de curri i els moniatos i remenar per incorporar tot bé.
- Afegir el brou, el sucre, el "sucu-sucu", i la ratlladura de pell de llimona.
- Aixafeu a sobre la cassola els grills de llimona per afegir el suc.
- Portar a ebullició, i deixar coure uns 30 o 40 minuts, fins que el moniato estigui ben tou.
- Retirar del foc i passar per la batedora de mà, fins a fer una crema escumosa.
- Afegir brou, si cal, per obtenir la textura cremosa que ens agrada.
- Rectificar amb unes gotes de "sucu-sucu" i pebre si és necessari.
- Servir amb unes fulles de coriandre, o uns cacauets, o uns flocs de coco, ben picats per damunt.
Afegeix un comentari