imatge de gemma

Aquesta crema de moniato és una delicadesa que ens encanta a l'hivern. Quan fa fred és el moment ideal per escalfar-nos amb una crema especiada i una mica picant, molt diferent de les altres sopes que cuinem a casa. 

Ingredients:

  • 1 tbsp d'oli de coco
  • 1/2 ceba tallada menuda
  • 1 gra d'all 
  • La raspadura de la pell de mitja llimona 
  • Unes branques de coriandre fresc (o julivert si no en trobem)
  • 2 tbsp de pasta de curri vermell
  • 200 g de moniato pelat i tallat en petits quadrats
  • 450 ml de brou vegetal
  • 1/2 tbsp de sucre morè
  • 1 tbsp de sucu-sucu
  • 1/2 llimona
  • Pebre

Elaboració:

  1. Escalfar l'oli de coco en una cassola a mig gas.
  2. Afegir les cebes, l'all, i el coriandre o julivert. Vigilar que la temperatura sigui baixa i no es cremin.
  3. Saltejar fins que les cebes estiguin suaus sense que agafin color.
  4. Afegir la pasta de curri i els moniatos i remenar per incorporar tot bé.
  5. Afegir el brou, el sucre, el "sucu-sucu", i la ratlladura de pell de llimona.
  6. Aixafeu a sobre la cassola els grills de llimona per afegir el suc.
  7. Portar a ebullició, i deixar coure uns 30 o 40 minuts, fins que el moniato estigui ben tou.
  8. Retirar del foc i passar per la batedora de mà, fins a fer una crema escumosa.
  9. Afegir brou, si cal, per obtenir la textura cremosa que ens agrada.
  10. Rectificar amb unes gotes de "sucu-sucu" i pebre si és necessari.
  11. Servir amb unes fulles de coriandre, o uns cacauets, o uns flocs de coco, ben picats per damunt.

Afegeix un comentari