entrants

Tatin d’albergínia

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 albergínia gran
  • 3 o 4 tomàquets vermells
  • 1 grapat d’orenga seca
  • 1 raig d’oli d’oliva
  • 1 raig de Mòdena
  • 1 raig de mel
  • 200 g de formatge ratllat
  • Massa de pasta full o quebrada.

Elaboració:

Crema de moniato al curri i coco

imatge de gemma

Aquesta crema de moniato és una delicadesa que ens encanta a l'hivern. Quan fa fred és el moment ideal per escalfar-nos amb una crema especiada i una mica picant, molt diferent de les altres sopes que cuinem a casa. 

Ingredients:

Sopa de xirivia amb mel

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 tbsp de mantega
  • 1 cebes mitjanes
  • 2 branques de romaní o de farigola
  • 1 tbsp de mel
  • 200 g de xirivia
  • 750 ml de brou vegetal
  • Sal i pebre

Elaboració:

Sopa cremosa de patata i pèsols

imatge de gemma

Una altra de les nostres receptes de sopes preferides, el porro i la patata que combinen tan be.

Vichyssoise

imatge de gemma

Ingredients:

  • 2 patates grans
  • 1 porro gran
  • 10 g de mantega
  • Sal i pebre
  • 500 ml de brou de verdures
  • 200 ml de crema de llet

Elaboració:

Crema freda d’alvocat i poma

imatge de gemma

A l’hivern ens encanten les sopes calentones i amb moltes calories, però a l’estiu preferim les cremes fredes i lleugeres.

Un altre dia afegirem el gaspatxo, el salmorejo i la vichyssoise, però avui em venia de gust fer coses diferents i després de llegir diferents receptes aquesta és la meva pròpia versió de la crema d’alvocat.

Coses a considerar abans de començar:

Sopa de xampinyons

imatge de gemma

Aquesta recepta és fàcil, els ingredients són habituals els trobem tot l’any, i és molt interessant per dues tècniques: d’una banda, utilitzar farina, que cuinada amb la mantega dona una textura diferent i uns sabors de torrats que combinen molt bé amb els terrossos dels xampinyons, i de l’altra l’aromatització amb herbes, romaní en aquest cas, per acabar de portar el bosc al plat.

En Robert diu que és la millor sopa que ha menjat mai. Res a afegir.

Ingredients: (per dues persones)

Sopa de salmó fumat (fish chowder)

imatge de gemma

La cuina anglesa i escocesa és molt rica en sopes i cremes, serà pel clima fred i plujós, o pels seus cultius, la pesca i ramaderia que els proporciona unes matèries primeres excepcionals ... El cas és que sempre que hi he viatjat he tastat innumerables “sopes del dia” variades i excel·lents. 

Panada

imatge de gemma

Ingredients per la massa:

  • 500 gr de farina
  • 75 ml d’aigua
  • 75 ml de vi blanc o cervessa
  • 150 ml d’oli (inclou l’oli colat de fer el farcit)
  • 1 ou
  • 8 gr de sal

Ingredients pel farciment:

  • 1 ceba gran
  • 1 pebrot vermell 
  • 2 o 3 tomàquets madurs
  • 3 llaunes de tonyina (a mi m’agrada més amb bonítol)
  • 12 olives negres sense pinyol
  • 2 ous per fer durs
  • 1 ou per pintar la panada abans d’enfornar.

Elaboració

Crema de bledes

imatge de gemma

Ingredients:

  • Un bon manat de bledes (700 - 800 gr)
  • Una ceba gran
  • Una patata gran
  • 500 ml de brou de verdures
  • Un iogurt natural
  • Un grapat de pinyons.

Elaboració:

Pàgines