entrants

Carpaccio de figues

imatge de gemma

Ingredients:

  • 8 figues ben madures
  • 50 g de pernil
  • 50 g de formatge parmesà
  • 50 g de ruca
  • Un rajolí de crema de balsàmic
  • Una mica de pell de llimona

Elaboració:

Amanida de síndria

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1/4 de síndria
  • 2 tbsp d'oli d'oliva verge
  • La pell ratllada de mitja llimona
  • 1 tbsp de suc de llimona
  • Un bon grapat d'herbes aromàtiques com menta, romaní, farigola, alfàbrega, etc.
  • 100 g de formatge del teu gust
  • 50 g de ruca
  • Pebre i sal.

Elaboració:

Crema de carabassa per sucar

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 carabassa mitjana
  • 3 tbsp d'oli
  • 1 tbsp de canyella
  • 70 g de tahina
  • 120 g de iogurt grec
  • 2 grans d'all
  • 1 tsp de llavors de sèsam
  • mel de canya o xarop de granada
  • sal

Elaboració:

Tatin d’albergínia

imatge de gemma

Cal preveure una hora i mitja per fer-la: 40/50 minuts per preparar ingredients, més 40 minuts de forn.

Ingredients:

  • 1 albergínia gran
  • 3 o 4 tomàquets vermells
  • 1 grapat d’orenga seca
  • 1 raig d’oli d’oliva
  • 1 raig de Mòdena
  • 1 raig de mel
  • 200 g de formatge ratllat
  • Massa de pasta full o quebrada.

Elaboració:

Crema de moniato al curri i coco

imatge de gemma

Aquesta crema de moniato és una delicadesa que ens encanta a l'hivern. Quan fa fred és el moment ideal per escalfar-nos amb una crema especiada i una mica picant, molt diferent de les altres sopes que cuinem a casa. 

Ingredients:

Sopa de xirivia amb mel

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 tbsp de mantega
  • 1 cebes mitjanes
  • 2 branques de romaní o de farigola
  • 1 tbsp de mel
  • 200 g de xirivia
  • 750 ml de brou vegetal
  • Sal i pebre

Elaboració:

Sopa cremosa de patata i pèsols

imatge de gemma

Una altra de les nostres receptes de sopes preferides, el porro i la patata que combinen tan be.

Vichyssoise

imatge de gemma

Ingredients:

  • 2 patates grans
  • 1 porro gran
  • 10 g de mantega
  • Sal i pebre
  • 500 ml de brou de verdures
  • 200 ml de crema de llet

Elaboració:

Crema freda d’alvocat i poma

imatge de gemma

A l’hivern ens encanten les sopes calentones i amb moltes calories, però a l’estiu preferim les cremes fredes i lleugeres.

Un altre dia afegirem el gaspatxo, el salmorejo i la vichyssoise, però avui em venia de gust fer coses diferents i després de llegir diferents receptes aquesta és la meva pròpia versió de la crema d’alvocat.

Coses a considerar abans de començar:

Pàgines