imatge de gemma

Trobava a faltar un dels nostres plats preferits a un dels nostres restaurats preferits de Barcelona: el Fattet Hummus.

A Barcelona hi ha uns quants restaurants bons de cuina siriana, però els Ugarit de Gràcia, al carrer Verdi i Plaça Joanic em porten molt bons records. Fa dies que hi pensava, però no es dona mai l'oportunitat d'anar a Barcelona i passar-hi. Mirarem d'honorar els records i provarem de fer Fattet Hummus.

He trobat la recepta aquí. Ració per dues persones.

Ingredients:

  • 2 pans de pita
  • 1 tbsp d'oli d'oliva
  • 1 iogurt a temperatura ambient
  • 1 gra d'all
  • 1/2 llimona
  • 2 tbsp de tahina
  • sal i pebre
  • 2 tasses de cigrons cuits
  • 1/2 tsp de comí mòlt
  • sal i pebre
  • Un bon grapat de pinyons
  • 1 tbsp de mantega
  • Un pessic de pebre vermell
  • Un pessic de julivert picadet
  • Una mica de magrana fresca

Elaboració:

  1. Preparar el pa:
  2. Preescalfa el forn a 180 °C.
  3. Pinzella amb oli d'oliva les dues cares del pa de pita.
  4. Fornejar els pans uns 10 minuts o fins que estigui torrat i cruixent. Reservar.
  5. Preparar la salsa:
  6. Posar en un bol el iogurt grec i batre bé fins a fer-ho cremós.
  7. Afegir l'all tallat menut, el suc de mitja llimona i la tahina i batre bé per integrar-ho tot.
  8. Salpebrar i reservar. Mantenir calenta.
  9. Preparar els cigrons:
  10. Barrejar els cigrons amb un pessic de sal, pebre i comí. Reservar i mantenir calents.
  11. Preparar els pinyons:
  12. En una paella amb una mica de mantega posar els pinyons a daurar, remenant per evitar que es cremin. Reservar i mantenir calents.
  13. Muntar el plat:
  14. Trencar en bocins el pa de pita i posar-ho al fons del plat de servir.
  15. Posar a sobre els cigrons, reservant uns poquets per l'acabat del plat.
  16. Escampar a sobre la salsa de iogurt que ho cobreixi tot.
  17. Posar a sobre els pinyons i la mantega fosa.
  18. Acabar la presentació amb un polsim de pebre vermell, de julivert picat, uns cigrons (que hem reservat) i uns grans de magrana.
  19. Servir tebi, una mica calent.

Afegiu un comentari