Trobava a faltar un dels nostres plats preferits a un dels nostres restaurats preferits de Barcelona: el Fattet Hummus.
A Barcelona hi ha uns quants restaurants bons de cuina siriana, però els Ugarit de Gràcia, al carrer Verdi i Plaça Joanic em porten molt bons records. Fa dies que hi pensava, però no es dona mai l'oportunitat d'anar a Barcelona i passar-hi. Mirarem d'honorar els records i provarem de fer Fattet Hummus.
He trobat la recepta aquí. Ració per dues persones.
Ingredients:
- 2 pans de pita
- 1 tbsp d'oli d'oliva
- 1 iogurt a temperatura ambient
- 1 gra d'all
- 1/2 llimona
- 2 tbsp de tahina
- sal i pebre
- 2 tasses de cigrons cuits
- 1/2 tsp de comí mòlt
- sal i pebre
- Un bon grapat de pinyons
- 1 tbsp de mantega
- Un pessic de pebre vermell
- Un pessic de julivert picadet
- Una mica de magrana fresca
Elaboració:
- Preparar el pa:
- Preescalfa el forn a 180 °C.
- Pinzella amb oli d'oliva les dues cares del pa de pita.
- Fornejar els pans uns 10 minuts o fins que estigui torrat i cruixent. Reservar.
- Preparar la salsa:
- Posar en un bol el iogurt grec i batre bé fins a fer-ho cremós.
- Afegir l'all tallat menut, el suc de mitja llimona i la tahina i batre bé per integrar-ho tot.
- Salpebrar i reservar. Mantenir calenta.
- Preparar els cigrons:
- Barrejar els cigrons amb un pessic de sal, pebre i comí. Reservar i mantenir calents.
- Preparar els pinyons:
- En una paella amb una mica de mantega posar els pinyons a daurar, remenant per evitar que es cremin. Reservar i mantenir calents.
- Muntar el plat:
- Trencar en bocins el pa de pita i posar-ho al fons del plat de servir.
- Posar a sobre els cigrons, reservant uns poquets per l'acabat del plat.
- Escampar a sobre la salsa de iogurt que ho cobreixi tot.
- Posar a sobre els pinyons i la mantega fosa.
- Acabar la presentació amb un polsim de pebre vermell, de julivert picat, uns cigrons (que hem reservat) i uns grans de magrana.
- Servir tebi, una mica calent.
Afegeix un comentari