És una de les millors troballes de les darreres receptes que he fet. Aquest pa és flonjo i suau recorda una mica el panettone de Nadal, però la seva elaboració és molt (moltíssim) més fàcil.
Pràcticament, només cal barrejar bé els ingredients, tenir una mica de força i paciència per treballar la massa en el bol; i després preparar-se les mans i els estris amb una generosa cobertura d’oli per manipular-la i boleiar. Ràpid i fàcil, només una fermentació en forma (per això la gran quantitat de llevat) però el resultat és molt bo.
Ideal per berenar o esmorzar no és gaire dolç, i perfumat amb la pell de taronja queda molt bé. Estic desitjant experimentar amb altres espècies aromàtiques, fruits secs, llavors ...
Potser amb unes proporcions més petites, amb aquestes quantitats puja molt i queda una peça d'unes bones 10/12 racions. Cal calcular bé les racions perquè com totes les masses amb ou el primer dia acabat de fer és deliciós, però s'asseca una mica al cap d'un o dos dies.
A casa ha triomfat, una d’aquelles receptes que es quedarà entre les habituals.
Ingredients:
- 350 ml de llet tèbia (23 °C)
- 2 ous sencers
- 10 g de llevat sec
- 60 g de sucre
- 60 g de mantega líquida
- 550 g de farina
- 3 g de sal
- 150 g de xocolata negra
- La pell d’una taronja ratllada
Elaboració:
- En un bol barrejar bé la llet, els ous, el llevat, el sucre i la mantega líquida fins a diluir-ho tot.
- Afegir la farina i la sal i treballar amb una espàtula o cullera dins del bol fins a integrar-ho bé.
- Treballar amb força dins del bol uns 10 minuts, fins a formar una massa que sembla que es vol separar del bol.
- Afegir la xocolata en bocinets petits i la ratlladura de la pell de taronja i remenar per distribuir-ho bé.
- Preparar un motlle desmuntable d'uns 20 cm de diàmetre amb paper de forn o amb mantega.
- Sucar les mans i una cullera amb oli (generosament) i anar separant porcions de massa, treballar-les a la mà per boleiar fent tensió i posar-les en el motlle sobreposant-les una mica entre elles per fer la rodona.
- Tapar i deixar en fermentació fins a doblar.
- Preparar el forn a 180 °C.
- Quan ha doblat pintar amb rovell d’ou.
- Enfornar 35 minuts a 180 °C.
- Deixar refredar abans de retirar del motlle.
Afegeix un comentari