imatge de gemma

Ingredients:

  • 2 plàtans
  • 1 cullerada de mantega.
  • 5 cullerades de sucre.
  • 1 cullerada de canyella en pols.
  • 2 ous.
  • 3 cullerades d’oli.
  • 5 cullerades de llet (si no en tens, amb iogurt també funciona)
  • 6 cullerades de farina
  • 1 cullerada d’impulsor.

Elaboració:

  1. Preparar una paella que tingui una tapa adequada.
  2. Untar el fons de la paella amb mantega i cobrir amb una cullerada de sucre.
  3. Pelar i tallar els plàtans en rodanxes i posar-ho a sobre el sucre.
  4. Escampar una mica de canyella pel damunt i reservar.
  5. Preparar la massa posant en un recipient els ous, la resta del sucre, l’oli i la llet. Batre molt be.
  6. Garbellar la farina i l’impulsor i afegir a la massa.
  7. Batre be per eliminar qualsevol grumoll.
  8. Afegir la massa a la paella per damunt dels plàtans.
  9. Posar la paella tapada al foc mig/baix durant 10 o 15 minuts. Vigileu.
  10. Feu-li la volta (com farieu amb una truita) i deixeu refredar.

Nota 1: es pot substituir el plàtan per la fruita que tinguis, pot quedar molt bé amb poma, préssec, pera, etc. 

Nota 2: es pot aromatitzar la massa amb la ratlladura de la pell de la llimona, amb esència de vainilla, etc.

Nota 3: si fas servir pomes o peres (o ambdues) els convé fer-se una mica a paella, amb la mantega i el sucre, amb el foc baix, uns 8 o 10 minuts, mentre prepares la massa, quedaran mes meloses.

Afegiu un comentari