cuina de barco

Pancakes

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 1/2 tasses de farina
  • 3 1/2 tsp d’impulsor
  • 1 tsp de sal
  • 1 tbsp de sucre
  • 3 tbsp de mantega fossa
  • 1 ou
  • 1 1/2 tasses de llet

Elaboració:

Torrades franceses

imatge de gemma

Preparar un bon esmorzar és un repte culinari i logístic: massa coses a fer i totes a l’hora ... Jo no puc fer simultàniament ous remenats (encara menys benedictí), crepes, cafè i te... els meus fogons tampoc, no donem per mes. I si ho intento, algú (jo) acaba menjant l’esmorzar fred i el panorama de la cuina per fregar després és un poema.

Però, he trobat la solució: les torrades franceses.

Creps dolces per esmorzar

imatge de gemma

Definitivament, després de provar moltes receptes, aquesta és la meva preferida per les creps de l'esmorzar. És una adaptació de la tècnica del pa de pessic japonès. La clau de l'èxit és que la paella estigui ben calenta abans de començar a coure-les, llavors baixar el foc i tapar-les per deixar que pugin, esponjoses i suaus. Fer-les petites i amb espai suficient a la paella per poder voltejar-les bé, també contribueix a un bon resultat.

Amb aquestes quantitats, surten una dotzena de creps petites, per a dues o tres persones. 

Crepes de verdures

imatge de gemma

Ideals per a un àpat diferent. Acompanyar-ho amb una amanida, hummus, guacamole o coses de picar fa uns trobada amb amics. 

Aquestes quantitats són per 4 persones.

Ingredients:

Crepes salades o dolces

imatge de gemma

Ingredients:

  • 4 tbsp de farina de força
  • 1 tsp d’impulsor
  • 1 pessic de sal
  • 1 tbsp de iogurt
  • 4 tbsp d’aigua 

Elaboració: 

Pizza a la paella

imatge de gemma

Ingredients: (per la massa de dues pizzes individuals)

  • 130 g de farina (17 tbsp)
  • 85 g d’aigua tèbia (7 tbsp)
  • 2 g de sucre (1 tsp)
  • 5 g de llevat fresc o 1 de llevat sec (1 tsp de llevat sec)
  • 3 g de sal (1/2 tsp)
  • 5 g d’oli d’oliva verge (1 tbsp)

Elaboració:

Pastís de plàtan

imatge de gemma

Ingredients:

  • 2 plàtans
  • 1 cullerada de mantega.
  • 5 cullerades de sucre.
  • 1 cullerada de canyella en pols.
  • 2 ous.
  • 3 cullerades d’oli.
  • 5 cullerades de llet (si no en tens, amb iogurt també funciona)
  • 6 cullerades de farina
  • 1 cullerada d’impulsor.

Elaboració:

Pastis de poma sense forn

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 poma
  • 2 cullerades de mantega
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 ou 
  • 1 cullerada de essència de vainilla, o canyella ...
  • 1 tassa d’oli
  • 1 tassa de llet
  • 1 tassa de farina
  • 1 cullerada d’impulsor

Elaboració:

Sopa Alcedo

imatge de gemma

Ingredients

  • 250 g de xampinyons
  • 50 g de retalls de pernil
  • 500 ml de brou de verdures
  • 150 g de galets petits

Elaboració

  1. En una cassola de fons gruixut, saltejar els xampinyons tallats en làmines i els retalls de pernil.
  2. Quan estiguin daurats, afegir el brou i deixar bullir
  3. Quan arrenqui el bull afegir els galets i deixar els minuts necessaris indicats pel fabricant.
  4. Formatge ratllat opcional en servir.

Font: pròpia