cuina de barco

Pancakes

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 1/2 tasses de farina
  • 3 1/2 tsp d’impulsor
  • 1 tsp de sal
  • 1 tbsp de sucre
  • 3 tbsp de mantega fossa
  • 1 ou
  • 1 1/2 tasses de llet

Elaboració:

Torrades franceses

imatge de gemma

Preparar un bon esmorzar és un repte culinari i logístic: massa coses a fer i totes a l’hora ... Jo no puc fer simultàniament ous remenats (encara menys benedictí), crepes, cafè i te... els meus fogons tampoc, no donem per mes. I si ho intento, algú (jo) acaba menjant l’esmorzar fred i el panorama de la cuina per fregar després és un poema.

Però, he trobat la solució: les torrades franceses.

Creps dolces per esmorzar

imatge de gemma

 Ingredients:

  • 190 g de farina de tot ús.
  • 4 tsp d’impulsor.
  • 1/2 tsp de sal.
  • 3 tbsp de sucre.
  • 1 ou.
  • 310 ml de llet.
  • 60 g de mantega fosa.
  • 1/2 tsp de vainilla.

Elaboració:

Crepes de verdures

imatge de gemma

Ideals per a un àpat diferent. Acompanyar-ho amb una amanida, hummus, guacamole o coses de picar fa uns trobada amb amics. 

Aquestes quantitats són per 4 persones.

Ingredients:

Crepes salades o dolces

imatge de gemma

Ingredients:

  • 4 tbsp de farina de força
  • 1 tsp d’impulsor
  • 1 pessic de sal
  • 1 tbsp de iogurt
  • 4 tbsp d’aigua 

Elaboració: 

Pizza a la paella

imatge de gemma

Ingredients: (per la massa de dues pizzes individuals)

  • 130 g de farina (17 tbsp)
  • 85 g d’aigua tèbia (7 tbsp)
  • 2 g de sucre (1 tsp)
  • 5 g de llevat fresc o 1 de llevat sec (1 tsp de llevat sec)
  • 3 g de sal (1/2 tsp)
  • 5 g d’oli d’oliva verge (1 tbsp)

Elaboració:

Pastís de plàtan

imatge de gemma

Ingredients:

  • 2 plàtans
  • 1 cullerada de mantega.
  • 5 cullerades de sucre.
  • 1 cullerada de canyella en pols.
  • 2 ous.
  • 3 cullerades d’oli.
  • 5 cullerades de llet (si no en tens, amb iogurt també funciona)
  • 6 cullerades de farina
  • 1 cullerada d’impulsor.

Elaboració:

Pastis de poma sense forn

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 poma
  • 2 cullerades de mantega
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 ou 
  • 1 cullerada de essència de vainilla, o canyella ...
  • 1 tassa d’oli
  • 1 tassa de llet
  • 1 tassa de farina
  • 1 cullerada d’impulsor

Elaboració:

Sopa Alcedo

imatge de gemma

Ingredients

  • 250 g de xampinyons
  • 50 g de retalls de pernil
  • 500 ml de brou de verdures
  • 150 g de galets petits

Elaboració

  1. En una cassola de fons gruixut, saltejar els xampinyons tallats en làmines i els retalls de pernil.
  2. Quan estiguin daurats, afegir el brou i deixar bullir
  3. Quan arrenqui el bull afegir els galets i deixar els minuts necessaris indicats pel fabricant.
  4. Formatge ratllat opcional en servir.

Font: pròpia