cuina de barco

Creps dolces per esmorzar

imatge de gemma

 Ingredients:

  • 190 g de farina de tot ús.
  • 4 tsp d’impulsor.
  • 1/2 tsp de sal.
  • 3 tbsp de sucre.
  • 1 ou.
  • 310 ml de llet.
  • 60 g de mantega fosa.
  • 1/2 tsp de vainilla.

Elaboració:

Crepes salades o dolces

imatge de gemma

Ingredients:

  • 4 tbsp de farina de força
  • 1 tsp d’impulsor
  • 1 pessic de sal
  • 1 tbsp de iogurt
  • 4 tbsp d’aigua 

Elaboració: 

Pizza a la paella

imatge de gemma

Ingredients: (per la massa de dues pizzes individuals)

  • 130 gr de farina (7 tbsp)
  • 85 gr d’aigua tèbia (7 tbsp)
  • 2 gr de sucre (1 tsp)
  • 5 gr de llevat fresc o 1 de llevat sec (1 tsp de llevat sec)
  • 3 gr de sal (1/2 tsp)
  • 5 gr d’oli d’oliva verge (1 tbsp)

Elaboració:

Pastís de plàtan

imatge de gemma

Ingredients:

  • 2 plàtans
  • 1 cullerada de mantega.
  • 5 cullerades de sucre.
  • 1 cullerada de canyella en pols.
  • 2 ous.
  • 3 cullerades d’oli.
  • 5 cullerades de llet (si no en tens, amb iogurt també funciona)
  • 6 cullerades de farina
  • 1 cullerada d’impulsor.

Elaboració:

Pastis de poma sense forn

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 poma
  • 2 cullerades de mantega
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 ou 
  • 1 cullerada de essència de vainilla, o canyella ...
  • 1 tassa d’oli
  • 1 tassa de llet
  • 1 tassa de farina
  • 1 cullerada d’impulsor

Elaboració:

Sopa Alcedo

imatge de gemma

Ingredients

  • 250 g de xampinyons
  • 50 g de retalls de pernil
  • 500 ml de brou de verdures
  • 150 g de galets petits

Elaboració

  1. En una cassola de fons gruixut, saltejar els xampinyons tallats en làmines i els retalls de pernil.
  2. Quan estiguin daurats, afegir el brou i deixar bullir
  3. Quan arrenqui el bull afegir els galets i deixar els minuts necessaris indicats pel fabricant.
  4. Formatge ratllat opcional en servir.

Font: pròpia