imatge de gemma

Ingredients:

  • 38 g + 96 g de mantega o margarina.
  • 1/2 tsp de sal
  • 192 g de farina de força
  • 77 g d’aigua.
  • 1 poma
  • 1 tbsp de mantega
  • 1 tsp de canyella
  • 1 tsp de sucre moreno
  • 1 rovell d’ou
  • Ametlles picades, sucre, etc. per guarnir

Elaboració:

  1. Posar en un bol els 38 g de margarina amb la sal. Batre fins a incorporar.
  2. Afegir la farina i remenar amb espàtula per unir.
  3. Afegir l’aigua i treballar amb les mans i amb la paleta de forner per formar una massa.
  4. Quan adquireixi textura de massa, deixar reposar, tapat perquè no faci pell, uns 10 o 15 minuts.
  5. Entretant preparem el farcit posant en una cassola, una tbsp de mantega, la poma tallada menuda, el sucre i la canyella, a foc mitjà fins que la poma estigui ben cuita. Deixar refredar fins que acabem de fer la massa.
  6. Passat el repòs passar a la taula de treball uns 3/4 minuts. Formar una bola.
  7. Aplanar una mica amb les mans i posar al mig la resta de la margarina.
  8. Tancar la bola, i posar-la a la taula de treball.
  9. Amb compte de repartir bé la mantega a l’interior, i de no deixar que surti a l’exterior, anar aplanant amb les mans poc a poc.
  10. Si cal ajudar-se del corró per formar un rectangle ben prim.
  11. Llavors, amb compte i l’ajuda de la paleta, formar un cilindre.
  12. Tapar i deixar reposar 10 minuts.
  13. Posar a la taula, aplanar amb la mà i després amb el corró per formar un rectangle.
  14. Plegar els dos extrems cap a la meitat, i després un altre cop per la meitat. (En 4 parts).
  15. Tornar a la taula i estendre en un rectangle.
  16. Posar al mig en longitudinal el farciment.
  17. Tallar en forma d’espiga els laterals i trenar-los al mig per anar tancant.
  18. Pintar amb rovell d’ou i decorar amb ametlles posades o un polsim de sucre.
  19. Enfornar 10 minuts a 220 °C i 15/20 minuts a 180 °C 

Afegeix un comentari