Ingredients: (per la massa de dues pizzes individuals)
- 130 g de farina (17 tbsp)
- 85 g d’aigua tèbia (7 tbsp)
- 2 g de sucre (1 tsp)
- 5 g de llevat fresc o 1 de llevat sec (1 tsp de llevat sec)
- 3 g de sal (1/2 tsp)
- 5 g d’oli d’oliva verge (1 tbsp)
Elaboració:
- En un bol mitjà, posar la farina en forma de volcà, deixant un forat al mig.
- En un bol petit posar l’aigua, el sucre i el llevat i remenar una mica per deixar que el llevat s’activi.
- Incorporar a la farina i afegir la sal i l’oli.
- Integrar bé tots els ingredients i passar a la taula per pastar durant uns 10 minuts.
- Primer repòs: posar en un bol untat amb oli i filmat, a temperatura ambient fins a doblar el volum (entre 40 i 75 minuts depenent de la temperatura).
- Treure del bol, desgasar dividir la massa i formar dues boles.
- Segon repòs: enfarinar les boles i cobrir-les amb el film, deixant-les reposar a la taula fins a doblar volum (uns 50 o 60 minuts).
- Untar amb oli el fons i les parets de la paella i posar una bola estenent-la amb els dits per donar-li la forma i fins que quedi ben fina, del nostre gust.
- Tapar i deixar a foc mitjà/baix uns 2/3 minuts, fins que es comenci a daurar per sota.
- Tombar i posar el farciment desitjat: salsa de tomàquet, mozzarella, etc.
- Tapar i deixar fer al foc uns 3/4 minuts més.
- Retirar i mantenir calenta mentre fem el mateix amb la segona pizza.
Afegeix un comentari