imatge de gemma

Ingredients: (per la massa de dues pizzes individuals)

  • 130 g de farina (17 tbsp)
  • 85 g d’aigua tèbia (7 tbsp)
  • 2 g de sucre (1 tsp)
  • 5 g de llevat fresc o 1 de llevat sec (1 tsp de llevat sec)
  • 3 g de sal (1/2 tsp)
  • 5 g d’oli d’oliva verge (1 tbsp)

Elaboració:

  1. En un bol mitjà, posar la farina en forma de volcà, deixant un forat al mig.
  2. En un bol petit posar l’aigua, el sucre i el llevat i remenar una mica per deixar que el llevat s’activi.
  3. Incorporar a la farina i afegir la sal i l’oli.
  4. Integrar bé tots els ingredients i passar a la taula per pastar durant uns 10 minuts.
  5. Primer repòs: posar en un bol untat amb oli i filmat, a temperatura ambient fins a doblar el volum (entre 40 i 75 minuts depenent de la temperatura).
  6. Treure del bol, desgasar dividir la massa i formar dues boles.
  7. Segon repòs: enfarinar les boles i cobrir-les amb el film, deixant-les reposar a la taula fins a doblar volum (uns 50 o 60 minuts).
  8. Untar amb oli el fons i les parets de la paella i posar una bola estenent-la amb els dits per donar-li la forma i fins que quedi ben fina, del nostre gust.
  9. Tapar i deixar a foc mitjà/baix uns 2/3 minuts, fins que es comenci a daurar per sota.
  10. Tombar i posar el farciment desitjat: salsa de tomàquet, mozzarella, etc.
  11. Tapar i deixar fer al foc uns 3/4 minuts més.
  12. Retirar i mantenir calenta mentre fem el mateix amb la segona pizza.

 

Afegeix un comentari