Ràpid de fer, saludable, i molt saborós. El dia que l'havia de fer m'havia quedat sense llimones, però tenia mandarines ... ho vàrem provar i el resultat és tan bo que no ho he tornat a fer mai més amb llimona. Avui anoto la recepta perquè s'ho val.
L'únic secret d'aquesta recepta és estar atent a la cocció del salmó: ni massa perquè quedaria sec i eixarreït, ni massa poc perquè quedaria cru.
Ingredients:
- Dos lloms de salmó, una mica gruixuts.
- La pell ratllada de la mandarina
- 1 tbsp de suc de mandarina
- 1 tbsp de mostassa antiga
- 1 tbsp de mel
- 1 tbsp d'oli
- 1 tsp d'anet
- Sal i pebre.
- 2 patates
- 1 ceba
Elaboració:
- Preescalfem el fon a 180 °C.
- En un bol barrejar bé tots els ingredients del marinat: suc i pell de la mandarina, mostassa, oli, mel, anet, sal i pebre. Batre-ho per emulsionar.
- Submergir en el marinat els lloms de salmó deixant que s'impregnin bé durant un mínim de 30 minuts.
- Entretant, prepararem les patates i la ceba, pelant-les i tallant-les en rodelles amb la mandolina.
- Les posem en la safata que anirà al forn afegint un bon raig d'oli i pebre negre.
- Les tapem amb un paper d'alumini i les posem al forn uns 30 minuts.
- Passat aquest temps, traiem les patates i la ceba del forn i comprovem que estiguin ben cuites. Si no és així les deixarem uns minuts més, sempre tapades amb el paper d'alumini.
- Quan les patates estiguin fetes, hi posarem a sobre els lloms de salmó, amb la pell a la part de sota, i cobrirem amb la marinada que ens ha quedat.
- Ho tornarem al forn, ara sense tapar-ho, uns altres 20 o 30 minuts fins que el salmó estigui al seu punt.
Servir immediatament a la taula.
Afegeix un comentari