imatge de gemma

Ràpid de fer, saludable, i molt saborós. El dia que l'havia de fer m'havia quedat sense llimones, però tenia mandarines ... ho vàrem provar i el resultat és tan bo que no ho he tornat a fer mai més amb llimona. Avui anoto la recepta perquè s'ho val.

L'únic secret d'aquesta recepta és estar atent a la cocció del salmó: ni massa perquè quedaria sec i eixarreït, ni massa poc perquè quedaria cru.

Ingredients:

  • Dos lloms de salmó, una mica gruixuts.
  • La pell ratllada de la mandarina
  • 1 tbsp de suc de mandarina
  • 1 tbsp de mostassa antiga
  • 1 tbsp de mel
  • 1 tbsp d'oli
  • 1 tsp d'anet
  • Sal i pebre.
  • 2 patates
  • 1 ceba

Elaboració:

  1. Preescalfem el fon a 180 °C.
  2. En un bol barrejar bé tots els ingredients del marinat: suc i pell de la mandarina, mostassa, oli, mel, anet, sal i pebre. Batre-ho per emulsionar.
  3. Submergir en el marinat els lloms de salmó deixant que s'impregnin bé durant un mínim de 30 minuts.
  4. Entretant, prepararem les patates i la ceba, pelant-les i tallant-les en rodelles amb la mandolina.
  5. Les posem en la safata que anirà al forn afegint un bon raig d'oli i pebre negre.
  6. Les tapem amb un paper d'alumini i les posem al forn uns 30 minuts.
  7. Passat aquest temps, traiem les patates i la ceba del forn i comprovem que estiguin ben cuites. Si no és així les deixarem uns minuts més, sempre tapades amb el paper d'alumini.
  8. Quan les patates estiguin fetes, hi posarem a sobre els lloms de salmó, amb la pell a la part de sota, i cobrirem amb la marinada que ens ha quedat.
  9. Ho tornarem al forn, ara sense tapar-ho, uns altres 20 o 30 minuts fins que el salmó estigui al seu punt.

Servir immediatament a la taula.

Afegeix un comentari