
Ingredients:
Per la massa:
- 125 g de farina
- 20 ml de mantega fossa
- 50 ml d'aigua
- 1 pessic de sal
- 2,5 g de sucre
Pel farciment
- 3 pomes.
- 2 peres
- 2 taronges
- 35 g de sucre
- 50 g de nous
- 3 g de canyella
- 50 g de panses
- 30 g de mantega fossa
- 20 g de sucre llustre
Per l'acabat:
- 1 tsp d'oli o mantega fossa
- 30 g de mantega fossa
Elaboració:
Preparació, el dia anterior:
- Ratllar la meitat de la pell d'una de les taronges i reservar. Fer-ne suc.
- Posar les panses a remullar en el suc de la taronja.
- Entretant preparar la massa barrejant en un tots els ingredients i pastant fins a obtenir una massa elàstica (si es fa a màquina, 3 minuts a velocitat lenta i 8 a velocitat ràpida).
- Formar una bola, i posar en un bol que es pugui tapar prèviament untat amb un xic d'oli.
- Deixar reposar a la nevera tota la nit.
- Per preparar el farcit, barrejar en un bol el sucre, la canyella i la ratlladura de pell de taronja que tenim reservada.
- Escórrer les panses que teníem en remull.
- Netejar, pelar i tallar les fruites: les pomes i peres en làmines, la taronja i les panses en bocinets petits.
- Afegir al bol les fruites, les nous i les panses i remenar bé.
- Tapar el bol i deixar-ho a la nevera tota la nit.
Muntatge, l'endemà:
- Preescalfar el forn a 200 °C.
- Entre dues fulles de paper de forn, estirar amb el corró la massa, ben fina, format un rectangle de 50x30.
- Pintar amb l'oli o una mica de mantega fossa la massa.
- Disposar el farciment en una banda, deixant espai als extrems per tancar.
- Ajudant-se del paper de forn de sota, començar a fer rodar i tancar els extrems amb molt de compte.
- Disposar a la safata adequada amb paper de forn a sota.
- Pintar amb mantega fossa.
- Enfornar a 200 °C uns 40 minuts fins que quedi ben daurat.
- Retirar del forn, pintar amb una mica més de mantega i deixar refredar en una reixeta.
- Abans de servir, decorar amb sucre llustre.
Afegeix un comentari