imatge de gemma

Ingredients:

Per la massa:

  • 125 g de farina
  • 20 ml de mantega fossa
  • 50 ml d'aigua
  • 1 pessic de sal
  • 2,5 g de sucre

Pel farciment

  • 3 pomes.
  • 2 peres
  • 2 taronges
  • 35 g de sucre
  • 50 g de nous
  • 3 g de canyella
  • 50 g de panses
  • 30 g de mantega fossa
  • 20 g de sucre llustre

Per l'acabat:

  • 1 tsp d'oli o mantega fossa
  • 30 g de mantega fossa

Elaboració:

Preparació, el dia anterior:

  1. Ratllar la meitat de la pell  d'una de les taronges i reservar. Fer-ne suc.
  2. Posar les panses a remullar en el suc de la taronja.
  3. Entretant preparar la massa barrejant en un tots els ingredients i pastant fins a obtenir una massa elàstica (si es fa a màquina, 3 minuts a velocitat lenta i 8 a velocitat ràpida).
  4. Formar una bola, i posar en un bol que es pugui tapar prèviament untat amb un xic d'oli.
  5. Deixar reposar a la nevera tota la nit.
  6. Per preparar el farcit, barrejar en un bol el sucre, la canyella i la ratlladura de pell de taronja que tenim reservada.
  7. Escórrer les panses que teníem en remull.
  8. Netejar, pelar i tallar les fruites: les pomes i peres en làmines, la taronja i les panses en bocinets petits.
  9. Afegir al bol les fruites, les nous i les panses i remenar bé.
  10. Tapar el bol i deixar-ho a la nevera tota la nit.

Muntatge, l'endemà:

  1. Preescalfar el forn a 200 °C.
  2. Entre dues fulles de paper de forn, estirar amb el corró la massa, ben fina, format un rectangle de 50x30.
  3. Pintar amb l'oli o una mica de mantega fossa la massa.
  4. Disposar el farciment en una banda, deixant espai als extrems per tancar.
  5. Ajudant-se del paper de forn de sota, començar a fer rodar i tancar els extrems amb molt de compte.
  6. Disposar a la safata adequada amb paper de forn a sota.
  7. Pintar amb mantega fossa.
  8. Enfornar a 200 °C uns 40 minuts fins que quedi ben daurat.
  9. Retirar del forn, pintar amb una mica més de mantega i deixar refredar en una reixeta.
  10. Abans de servir, decorar amb sucre llustre.

 

Afegeix un comentari