imatge de gemma

En Robert em demana preparar unes postres especials per a una vetllada amb amics amb la temàtica de Hansel i Gretel.

Primer parlem de fer un pastís Sacher, després de fer una caseta de llaminadures, com la de la bruixa del bosc... finalment el repte és fer una Sacher amb forma de caseta de la bruixa. Ja us deixaré fotos perquè veieu com ha quedat.

Entretant, busco informació, receptes i tècniques per a fer una bona Sacher. Aquesta m'ha semblat la millor i avui ho provarem. Som-hi!

Amb aquestes quantitats en un motllo de 25/26 cm de diàmetre, surt un bon pastís per a 12/14 racions.

Ingredients: (per la massa)

  • 12 ous M
  • 280 g de xocolata negra al 70%
  • 280 g mantega pomada
  • 220 g de farina
  • 200 g de sucre
  • 60 g de cacau
  • 1 pessic de sal

Per la cobertura:

  • 250 g de xocolata de cobertura
  • 30 g de cacau
  • 250 g de sucre
  • 125 ml d'aigua

Elaboració:

  1. Separar les clares dels rovells, posant les clares al bol de la màquina de batre i reservant els rovells.
  2. Batre les clares amb un pessic de sal.
  3. Quan comencen a agafar cos, afegir 100 g de sucre i muntar bé, fins a formar pics. Reservar en un bol a banda.
  4. Al bol de la batedora posar la mantega en pomada i la resta del sucre, 100 g, i batre fins a blanquejar.
  5. Quan estigui ben integrat començar a afegir els rovells, d'un en un, a poc a poc; cal esperar que un rovell s'hagi integrat bé abans d'afegir el següent. (Parar la màquina mentre preparem la xocolata).
  6. Fondre la xocolata al microones, (30") i acabar remenant a mà amb l'espàtula, per baixar una mica la temperatura.
  7. Amb la màquina en marxa, afegir la xocolata, per un costat caient a les parets del bol, en un filet.
  8. Retirar el bol de la màquina i acabar d'integrar-ho bé a mà amb l'espàtula.
  9. Afegir una quarta part de les clares muntades i remenar a mà amb força per "estovar" una mica la massa.
  10. Continuar afegint, ara a poc a poc i amb moviments evolvents, lents, de baix a dalt.
  11. Preescalfar el forn a 170 °C.
  12. Preparar en un bol a part la farina i el cacau, garbellats.
  13. Afegir a poc a poc, remenant suaument amb cura d'eliminar els grumolls.
  14. Preparar un motlle adequat amb paper de forn, o amb mantega i farina.
  15. Enfornar a 170 °C uns 50 minuts.
  16. Deixar refredar sobre una reixeta.
  17. Un cop fred retallar per igualar la forma aplanada, i tallar per la meitat.
  18. Omplir amb melmelada d'albercoc i tapar.
  19. Preparar la cobertura: dissoldre prèviament el sucre a l'aigua i posar tots els ingredients en un bol a bany maria i remenant constantment fins a aconseguir fondre-ho tot amb un aspecte dens i brillant.
  20. Preparar una reixeta a sobre d'una safata prou gran perquè reculli la xocolata sobrant.
  21. Posar la base a sobre la reixeta i abocar, a poc a poc la cobertura des del centre i cap als extrems.
  22. Aplanar amb una paletina i deixar refredar.
  23. Decorar opcionalment, amb alguns fruits vermells, fulles de menta, etc.

Notes:

  • Vigileu amb el recipient on desfeu la xocolata al microones, no el deixeu amb aigua per a després, netegeu ràpidament el sobrant perquè si solidifica, costa molt.
  • D'altra banda, si l'aboqueu el sobrant en un paper de forn li podreu donar forma o retallar i aprofitar per a la decoració final.
  • Opcionalment, es pot emborratxar amb rom, Amaretto o Cointreau (o qualsevol licor que us agradi), rebaixat amb una mica d'aigua per afegir, si es vol, untuositat al pa de pessic que ha de ser molt dens i consistent, tot i que no és necessari perquè la melmelada d'albercoc que ha de ser generosa ja fa aquesta funció, a més d'afegir un punt d'àcid de fruita molt interessant.

Afegeix un comentari