llimona

Melmelada de llimona amb mel i gingebre

imatge de gemma

Seguint amb les formes d’aprofitar les llimones que en Xavier i la Rosa ens regalen, avui m’he proposat fer-ne melmelada i per fer-la més saludable i per que li van d’allò mes be li afegirem una mica de gingebre i mel. Un remei excel·lent pels refredats de l’hivern i de pas investigo com afecta afegir mel en substitució de sucre. Comencem ...

Bé, de fet va començar fa cinc dies: les llimones han estat 5 dies en remull i els he canviat l’aigua cada dotze hores per que perdin l’excés d’acidesa. Ara sí, comencem.

Ingredients:

Aiguardent de llimona (estil limoncello italià)

imatge de gemma

Els nostres amics Rosa i Xavier tenen al jardí un magnífic llimoner. Quan els visitem sempre ens regalen un bon sac de llimones fresques, que collim junts de l’arbre. L’aroma d’aquestes llimones que han crescut de forma natural sense additiu de cap mena és indescriptible. La primera vegada que vaig fer servir la ratlladura de la seva pell en una recepta el resultat va ser incomparable.

Pastís de llimona

imatge de gemma

Ingredients:

  • 5 ous
  • 300 g de sucre
  • 170 g de iogurt grec
  • 30 g de suc de llimona
  • La ratlladura de la pell de 3 llimones
  • 230 g de farina
  • 5 g de sal
  • 10 g d'impulsor
  • 50 g d'ametlles mòltes
  • 150 g d'oli

Pel xarop:

  • 40 g de suc de llimona
  • 75 g de sucre

Pel glacejat:

  • 24 g de suc de llimona
  • 200 g de sucre llustre garbellat

Elaboració