Seguint amb les formes d’aprofitar les llimones que en Xavier i la Rosa ens regalen, avui m’he proposat fer-ne melmelada i per fer-la més saludable i per que li van d’allò mes be li afegirem una mica de gingebre i mel. Un remei excel·lent pels refredats de l’hivern i de pas investigo com afecta afegir mel en substitució de sucre. Comencem ...
Bé, de fet va començar fa cinc dies: les llimones han estat 5 dies en remull i els he canviat l’aigua cada dotze hores per que perdin l’excés d’acidesa. Ara sí, comencem.
Ingredients:
- Dos quilos de llimones
- 50 g de mel
- Una culleradeta de gingebre en pols.
Elaboració.
- Rentem les llimones i les trocegem en quarts (o sis parts si son molt grans)
- Anem retirant les llavors i les reservem.
- Posem les llimones en un bol ben gran i les cobrim amb aigua. Les reservem en un lloc fresc.
- Durant cinc dies les mantindrem en remull, canviant l’aigua dos cops al dia, al matí i a la nit.
- Mentretant, en un recipient amb poqueta aigua posarem les llavors i les deixarem els cinc dies en remull però sense canviar l’aigua. Son les llavors de la llimona les que acumulen la pectina que ens ajuda a elaborar melmelades i d’aquesta manera l’aprofitarem.
... continuarà ...
- Pasats els cinc dies, colarem les llimones i les prepararem.
- Amb un bon pelador pelarem la pell (només el groc) i ho tallem en juliana ben menuda. Reservem.
- Amb les mans i amb un bol a sota per recollir el suc retirarem les pells de la llimona quedant-nos només amb la polpa i el suc. Pesem la llimona neta obtinguda. (Abans haurem pesat el bol buit per saber la tara que hem de calcular). Hem obtingut 400 g de polpa de llimona i 100 g de pell.
- Afegirem la mel, calculant que sigui un 10% del pes de la polpa i la pell, i un deixarem maridar tot junt un parell d’hores.
- Colem les llavors, afegim l’aigua a la llimona i amb una gasa esteril preparem un farcellet.
- Posem al foc mig la cassola de coure melmelades i afegim la llimona, el farcellet amb les llavors i una mica de gingebre en pols.
- Deixem coure a foc suau fins que evapori els líquids i adquireixi la consistència adequada de melmelada.
Afegeix un comentari