Ingredients:
- 5 ous
- 300 g de sucre
- 170 g de iogurt grec
- 30 g de suc de llimona
- La ratlladura de la pell de 3 llimones
- 230 g de farina
- 5 g de sal
- 10 g d'impulsor
- 50 g d'ametlles mòltes
- 150 g d'oli
Pel xarop:
- 40 g de suc de llimona
- 75 g de sucre
Pel glacejat:
- 24 g de suc de llimona
- 200 g de sucre llustre garbellat
Elaboració
- Preescalfar el forn a 200 °C i preparar un motlle folrat amb paper vegetal
- Batre els ous i el sucre fins a blanquejar.
- Afegir el iogurt, el suc i la ratlladura de llimona, i batre fins a integrar-ho.
- Garbellar la farina i afegir-la amb l'impulsor, la sal i l'ametlla mòlta. Remenar suaument a mà per integrar sense deixar grumolls.
- Afegir l'oli en rajolí, a poc a poc, fins que ho absorbeixi tot.
- Posar al motlle i enfornar a 170 °C uns 35 - 45 minuts.
- Preparar el xarop escalfant al microones el suc de llimona i el sucre, i remenant fins que es dissolgui bé. Reservar.
- Un cop fora del forn, però encara calent, injectar el xarop procurant repartir-ho bé pertot. Deixar refredar.
- Quan estigui fred, preparar el glacejat posant el sucre llustre en un bol i afegint gota a gota el suc de llimona fins a la textura correcta.
- Un cop fred cobrir amb el glacejat i refredar.
Afegeix un comentari