imatge de gemma

Ingredients:

  • 5 ous
  • 300 g de sucre
  • 170 g de iogurt grec
  • 30 g de suc de llimona
  • La ratlladura de la pell de 3 llimones
  • 230 g de farina
  • 5 g de sal
  • 10 g d'impulsor
  • 50 g d'ametlles mòltes
  • 150 g d'oli

Pel xarop:

  • 40 g de suc de llimona
  • 75 g de sucre

Pel glacejat:

  • 24 g de suc de llimona
  • 200 g de sucre llustre garbellat

Elaboració

  1. Preescalfar el forn a 200 °C i preparar un motlle folrat amb paper vegetal
  2. Batre els ous i el sucre fins a blanquejar.
  3. Afegir el iogurt, el suc i la ratlladura de llimona, i batre fins a integrar-ho.
  4. Garbellar la farina i afegir-la amb l'impulsor, la sal i l'ametlla mòlta. Remenar suaument a mà per integrar sense deixar grumolls.
  5. Afegir l'oli en rajolí, a poc a poc, fins que ho absorbeixi tot.
  6. Posar al motlle i enfornar a 170 °C uns 35 - 45 minuts.
  7. Preparar el xarop escalfant al microones el suc de llimona i el sucre, i remenant fins que es dissolgui bé. Reservar.
  8. Un cop fora del forn, però encara calent, injectar el xarop procurant repartir-ho bé pertot. Deixar refredar.
  9. Quan estigui fred, preparar el glacejat posant el sucre llustre en un bol i afegint gota a gota el suc de llimona fins a la textura correcta.
  10. Un cop fred cobrir amb el glacejat i refredar.

Afegiu un comentari