imatge de gemma

Ingredients: (per dues o tres persones)

  • 150 g d’arròs bomba.
  • 500 ml de brou de verdures.
  • 500 g de camagrocs. També funciona amb rossinyols, fredolics, corretjoles, llenegues ... Només cal que siguin bolets ben aromàtics. Millor si són frescos, però amb bolets variats en conserva d’aigua o d’oli també queda molt bé.
  • 1 porro
  • 2 o 3 pastanagues
  • Un manat d’espàrrecs de marge
  • 1 pebrot vermell
  • 1 carabassó
  • 1 branca d’api
  • 2 o 3 tomàquets vermells ben madurs.
  • 1 bròquil.

Elaboració:

  1. Netejar i preparar les verdures, tallant-les a mida mitjana o petita amb diferents formes.
  2. En una paella escalfar una mica d’oli d’oliva, i posar a fer les verdures (excepte els bolets) a poc a poc, a foc mitjà.
  3. Deixar fer i evaporar el màxim de líquid que desprenguin les verdures, sobretot el tomàquet i el bròquil que posarem l’últim: ha de quedar un sofregit espès i gens líquid.
  4. Afegir l’arròs i barrejar amb les verdures. En uns pocs minuts ha de quedar perlat: amb el “coret dur” envoltat d’una transparència que recordi el nacre d’una perla.
  5. Afegir després el brou calent i no remenar més la paella.
  6. Afegir els bolets pel damunt.
  7. Deixar coure a foc mitjà uns 20 minuts, vigilant que no es quedi sense brou. Si evapora massa tapar la paella.

Afegeix un comentari