imatge de gemma

Ingredients: (per dos o tres persones)

  • 150 gr d’arròs bomba.
  • 500 ml de brou de verdures.
  • 500 gr de camagrocs. També funciona amb rossinyols, fredolics, corretjoles, llanegues ... només cal que siguin bolets ben aromàtics. Millor si son frescos però amb bolets variats en conserva d’aigua o d’oli també queda molt be.
  • 1 porro
  • 2 o 3 pastanagues
  • Un manat d’espàrrecs de marge
  • 1 pebrot vermell
  • 1 carbassó
  • 1 branca d’api
  • 2 o 3 tomàquets vermells ben madurs.
  • 1 bròquil.

Elaboració:

  1. Netejar i preparar les verdures, tallant-les a mida mitja o petita amb diferents formes.
  2. En una paella escalfar una mica d’oli d’oliva, i posar a fer les verdures a fer a poc a poc, a foc mig. Reservant els bolets.
  3. Deixar fer i evaporar el màxim de líquid que desprenguin les verdures, sobretot el tomàquet i el bròquil que posarem l’últim: ha de quedar un sofregit espés i gens líquid.
  4. Afegir l’arròs i barrejar amb les verdures. En uns pocs minuts ha de quedar perlat: amb el “coret dur” envoltat d’una transparència que recordi el nàcar d’una perla.
  5. Afegir després el brou calent i no remenar mes la paella.
  6. Afegir els bolets pel damunt.
  7. Deixar coure a foc mig uns 20 minuts, vigilant que no es quedi sense brou. Si evapora massa tapar la paella.