vegetal

Amanida de síndria

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1/4 de síndria
  • 2 tbsp d'oli d'oliva verge
  • La pell ratllada de mitja llimona
  • 1 tbsp de suc de llimona
  • Un bon grapat d'herbes aromàtiques com menta, romaní, farigola, alfàbrega, etc.
  • 100 g de formatge del teu gust
  • 50 g de ruca
  • Pebre i sal.

Elaboració:

Nius de carbassó amb ou.

imatge de gemma

Ideal per un bon esmorzar, per un brunch o per un sopar. Sempre és una bona solució.

Important: el carabassó deixa anar molt líquid a la paella, convé haver retirat tot el possible abans; però si no és així, cal fer-ho a foc baix per afavorir que s'evapori abans que es cremi excessivament.

Amb aquestes quantitats surten 4 unitats.

Ingredients:

Crema de porros i fonoll

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1/2 bulb de fonoll
  • 1 porro
  • 1 patata petita
  • 400 ml de brou
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

Elaboració:

Crema de carabassa per sucar

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 carabassa mitjana
  • 3 tbsp d'oli
  • 1 tbsp de canyella
  • 70 g de tahina
  • 120 g de iogurt grec
  • 2 grans d'all
  • 1 tsp de llavors de sèsam
  • mel de canya o xarop de granada
  • sal

Elaboració:

Crema d'albergínia amb ametlles

imatge de gemma

Temps: total 60 minuts

  • 20 minuts per preparar els ingredients
  • 30 minuts de cocció
  • 10 minuts per batre, presentar i servir

Racions: 2 persones

Ingredients:

Crema de bròquil

imatge de gemma

Temps: total 60 minuts

  • 10 minuts per preparar ingredients
  • 40 minuts de cocció
  • 10 minuts per batre, presentar i servir.

Racions: 2 persones

Ingredients:

Crema de moniato amb cúrcuma

imatge de gemma

Ja sabeu que en aquesta casa tenim debilitat per les sopes i les cremes, quan arriba la tardor i fa una mica de fred, els nostres sopars són una desfilada de sopes i cremes d'allò més variades. Amb aquesta ja tenim 19 receptes ben diferents, i només són les meves preferides. Les sopes son tot un món.

Aquesta d'avui, és una crema de moniato és senzillament espectacular: per simple i per gustosa. La cremositat del moniato quan emulsiona amb l'oli a la batedora és encara millor que la patata de la vichyssoise.

Sopa de mongetes

imatge de gemma

Vaig trobar aquesta recepta en el blog d’una cuinera australiana, i explicava que provenia d’un llibre de cuina de família del restaurant El Bulli: em va xocar la interpretació i els comentaris que feia sobre la picada, i els suggeriments per substituir alguns ingredients i adaptar-los als seus gustos. 

Sopa de xirivia amb mel

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 tbsp de mantega
  • 1 cebes mitjanes
  • 2 branques de romaní o de farigola
  • 1 tbsp de mel
  • 200 g de xirivia
  • 750 ml de brou vegetal
  • Sal i pebre

Elaboració:

Pàgines