vegetal

Crema de moniato

imatge de gemma

Ja sabeu que en aquesta casa tenim debilitat per les sopes i les cremes, quan arriba la tardor i fa una mica de fred, els nostres sopars són una desfilada de sopes i cremes d'allò més variades. Amb aquesta ja tenim 19 receptes ben diferents, i només són les meves preferides. Les sopes son tot un món.

Aquesta d'avui, és una crema de moniato és senzillament espectacular: per simple i per gustosa. La cremositat del moniato quan emulsiona amb l'oli a la batedora és encara millor que la patata de la vichyssoise.

Sopa de mongetes

imatge de gemma

Vaig trobar aquesta recepta en el blog d’una cuinera australiana, i explicava que provenia d’un llibre de cuina de família del restaurant El Bulli: em va xocar la interpretació i els comentaris que feia sobre la picada, i els suggeriments per substituir alguns ingredients i adaptar-los als seus gustos. 

Sopa de xirivia amb mel

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 tbsp de mantega
  • 1 cebes mitjanes
  • 2 branques de romaní o de farigola
  • 1 tbsp de mel
  • 200 g de xirivia
  • 750 ml de brou vegetal
  • Sal i pebre

Elaboració:

Sopa de xampinyons

imatge de gemma

Aquesta recepta és fàcil, els ingredients són habituals els trobem tot l’any, i és molt interessant per dues tècniques: d’una banda, utilitzar farina, que cuinada amb la mantega dona una textura diferent i uns sabors de torrats que combinen molt bé amb els terrossos dels xampinyons, i de l’altra l’aromatització amb herbes, romaní en aquest cas, per acabar de portar el bosc al plat.

En Robert diu que és la millor sopa que ha menjat mai. Res a afegir.

Ingredients: (per dues persones)

Espinacs amb verdures i ou

imatge de gemma

Ingredients:

  • Un bon manat d’espinacs.
  • Un grapat de pinyons 
  • Un grapat de panses sense pinyol
  • Una patata gran
  • Un parell de pastanagues
  • Mig carbassó 
  • Un parell d’ous.
  • Un pesic de pebre vermell fumat, pebre vermell picant i pebre negre mòlt

Elaboració:

Sopa de remolatxa

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1 o 2 pastanagues
  • 1 branca d'api
  • 1 porro
  • Unes branques de julivert
  • 1 nap
  • 6 o 8 xampinyons
  • 1 fulla de llorer
  • 2 remolatxes fresques
  • 1 poma
  • Sal, sucre, pebre negre.
  • 1 cullera de vinagre
  • 1 cullera de suc de llimona

Elaboració: