Ingredients:
- Un bon manat de bledes.
- 400 grs de cigrons cuits.
- Per la bresa: una ceba, un pebrot, uns espàrrecs de marge, uns tomàquets ...
- 50 grs de bacó o cansalada fumada tallat en dauets.
- Un pessic de prebre negre i un pessic de pebre vermell fumat.
- Opcional, una mica de brou vegetal.
Elaboració:
- Prepara les verdures rentant i tallant-les.
- Renta les bledes amb aigua abundant, deixales en remull uns minuts. Escòrre-les i retalla les penques.
- En una cassola amb un xic d’oli enrosir els vegetals de la bresa a poc a poc, a foc mig.
- Quan la bresa estigui avançada afegir les espècies i els daus de cansalada.
- Netejar i escòrrer els cigrons, i tallar les bledes netes. Afegir a la cassola.
- Deixar coure al xup-xup vigilant que no quedi sec i afegint brou de verdures al nostre gust.
- Quan les bledes (les penques sobretot) estiguin toves i fetes, ja estarà a punt per servir.
Afegeix un comentari