imatge de gemma

Ingredients:

  • Un bon manat de bledes.
  • 400 grs de cigrons cuits.
  • Per la bresa: una ceba, un pebrot, uns espàrrecs de marge, uns tomàquets ...
  • 50 grs de bacó o cansalada fumada tallat en dauets.
  • Un pessic de prebre negre i un pessic de pebre vermell fumat.
  • Opcional, una mica de brou vegetal.

Elaboració:

  1. Prepara les verdures rentant i tallant-les.
  2. Renta les bledes amb aigua abundant, deixales en remull uns minuts. Escòrre-les i retalla les penques.
  3. En una cassola amb un xic d’oli enrosir els vegetals de la bresa a poc a poc, a foc mig.
  4. Quan la bresa estigui avançada afegir les espècies i els daus de cansalada.
  5. Netejar i escòrrer els cigrons, i tallar les bledes netes. Afegir a la cassola.
  6. Deixar coure al xup-xup vigilant que no quedi sec i afegint brou de verdures al nostre gust.
  7. Quan les bledes (les penques sobretot) estiguin toves i fetes, ja estarà a punt per servir.