imatge de gemma

En forma de boleta són com una alternativa als panellets, s'assemblen molt, però, de fet, m'agraden més així i l'elaboració és molt més ràpida. També es poden fer plans amb forma de galeta i queden més torrats i també molt bons.

Si no et vols embrutar les mans (com jo) i ho fas amb dues culleres petites, fent "quenelles" queden com es veu a la foto.

Temps: total 35 minuts

  • 20 minuts per preparar ingredients i forn
  • 15 minuts de cocció

Racions:  surten unes 18 unitats 

Ingredients:

  • 1 plàtan madur
  • 75 g de dàtil
  • 75 g d'ametlles crues
  • 50 g de farina d'ametlla
  • Sèsam per arrebossar

Elaboració:

  1. Preescalfar el forn a 180 °C
  2. En un bol o plat fondo, aixafar bé el plàtan amb una forquilla.
  3. A la picadora, picar junts els dàtils i les ametlles fins a fer-ho petit, però que es trobi.
  4. Afegir la picada al plàtan i remenar per incorporar.
  5. Afegir la farina d'ametlla i treballar per a fer una massa.
  6. Fer boletes i arrebossar amb el sèsam.
  7. Disposar en una safata amb paper de forn una mica separats.
  8. Enfornar 15 minuts.

Afegeix un comentari