Panets per esmorzar sense farina i sense sucre
Temps: total 30 minuts
- 10 minuts per preparar massa
- 20/25 minuts de cocció
Racions: surten unes 4 o 6 unitats
Ingredients:
Temps: total 30 minuts
Racions: surten unes 4 o 6 unitats
Ingredients:
Preparo aquestes galetes l'endemà de fer un curri o una crema de carabassa amb espècies, quan em queda la meitat de la llauna de llet de coco a la nevera i s'ha d'aprofitar.
Va bé perquè és una recepta que es pot calcular per volums o parts: el mateix volum de flocs de civada, coco ratllat, farina d'ametlla, i llet de coco, la meitat de farina de civada. D'aquesta manera adapto les proporcions de tots els ingredients a la quantitat de llet de coco que tinc.
En forma de boleta són com una alternativa als panellets, s'assemblen molt, però, de fet, m'agraden més així i l'elaboració és molt més ràpida. També es poden fer plans amb forma de galeta i queden més torrats i també molt bons.
Si no et vols embrutar les mans (com jo) i ho fas amb dues culleres petites, fent "quenelles" queden com es veu a la foto.
Temps: total 35 minuts
Una variant de les galetes de llimona, amb ametlles i xocolata. No sabria dir quines m'agraden més.
Temps: total 60 minuts
Racions: 15 unitats
Ingredients:
Continuem buscant receptes saludables i que ens aportin el petit plaer de menjar una cosa dolça que acompanyi un té, un cafè o una infusió d'herbes.
Tinc encara a la cuina uns paquets de farina de fajol de quan vaig fer pa de fajol, així doncs provarem de fer galettes bretones.
Amb aquestes quantitats surten 4 unitats mitjanes o dues grans, depèn de la mida de la vostra paella.
El farciment admet totes les variants imaginables al vostre gust: pollastres, bolets, cebes, pebrots, albergínies, formatges, ous, sobrassada, etc. I les opcions dolces amb nutela, melmelada, formatge crema, fruita fresca ...
Ingredients:
Seguint amb les investigacions per cuinar sense sucres i sense farina, preparem avui unes galetes per a quan volem sucar al cafè alguna cosa dolça i no prohibida.
El resultat és sorprenent. Està clar que no té la dolçor de les receptes amb sucre afegit, encara menys dels productes processats que podem comprar elaborats, però salvant això estan molt bones. És com quan a casa vàrem deixar de cuinar amb sal: pots descobrir altres sabors als teus plats, el sabor natural de cada ingredient sense quedar emmascarat per la sal o el sucre.
Començo el repte de treballar receptes sense sucre i sense farines.
Així doncs, he modificat una recepta antiga que aportava 120 g de sucre refinat, substituint-lo per espècies i fent la poma al forn abans perquè alliberi més dolçor.
La vainilla en rebosteria és una de les meves espècies preferides. Cal vigilar perquè la seva potència de sabor pot amagar les altres i el cardamom, el clau o la canyella, poden ser també molt bons. En qualsevol cas, si estan ben equilibrades, al teu gust, no trobaràs a faltar el sucre.