sense gluten

Galetes de coco i civada

imatge de gemma

Preparo aquestes galetes l'endemà de fer un curri o una crema de carabassa amb espècies, quan em queda la meitat de la llauna de llet de coco a la nevera i s'ha d'aprofitar. 

Va bé perquè és una recepta que es pot calcular per volums o parts: el mateix volum de flocs de civada, coco ratllat, farina d'ametlla, i llet de coco, la meitat de farina de civada. D'aquesta manera adapto les proporcions de tots els ingredients a la quantitat de llet de coco que tinc.

Boletes d'ametlla i sèsam

imatge de gemma

En forma de boleta són com una alternativa als panellets, s'assemblen molt, però, de fet, m'agraden més així i l'elaboració és molt més ràpida. També es poden fer plans amb forma de galeta i queden més torrats i també molt bons.

Si no et vols embrutar les mans (com jo) i ho fas amb dues culleres petites, fent "quenelles" queden com es veu a la foto.

Temps: total 35 minuts

Pizza sense gluten (versió 2)

imatge de gemma

De les proves, fins al moment, d'alternatives a la farina de blat, aquesta és la més reeixida. Perquè queda cruixent i prou saborosa, i resulta ser un bon suport pel farciment escollit.

Temps: total 40 minuts

  • 20 minuts per preparar el forn i la massa
  • 20 minuts de cocció

Racions: 1 persona

Ingredients:

Galetes d'ametlles i xocolata (keto)

imatge de gemma

Una variant de les galetes de llimona, amb ametlles i xocolata. No sabria dir quines m'agraden més.

Temps: total 60 minuts

  • 20 minuts per preparar el forn i els ingredients
  • 20 minuts de cocció
  • 20 minuts per refredar

Racions: 15 unitats

Ingredients:

Galetes de llimona (keto)

imatge de gemma

Continuem buscant receptes saludables i que ens aportin el petit plaer de menjar una cosa dolça que acompanyi un té, un cafè o una infusió d'herbes.

Galette bretona

imatge de gemma

Tinc encara a la cuina uns paquets de farina de fajol de quan vaig fer pa de fajol, així doncs provarem de fer galettes bretones.

Amb aquestes quantitats surten 4 unitats mitjanes o dues grans, depèn de la mida de la vostra paella.

El farciment admet totes les variants imaginables al vostre gust: pollastres, bolets, cebes, pebrots, albergínies, formatges, ous, sobrassada, etc. I les opcions dolces amb nutela, melmelada, formatge crema, fruita fresca ... 

Pa de fajol

imatge de gemma

He buscat molta informació abans de decidir-me per una recepta per començar a investigar amb el pa sense farina de blat, per tant, sense gluten. M'he quedat amb aquesta d'en Jordi Bordas, perquè s'elabora amb un preferment, i utilitza pocs ingredients (molts, però, si ho comparem amb el pa de blat amb massa mare que fem amb només farina i aigua). 

Ingredients:

Pizza sense gluten v1

imatge de gemma

Seguim investigant amb la cuina saludable, buscant receptes interessants i atractives sense farines i sense sucres.

Pàgines