Panets per esmorzar sense farina i sense sucre
Temps: total 30 minuts
- 10 minuts per preparar massa
- 20/25 minuts de cocció
Racions: surten unes 4 o 6 unitats
Ingredients:
Temps: total 30 minuts
Racions: surten unes 4 o 6 unitats
Ingredients:
Preparo aquestes galetes l'endemà de fer un curri o una crema de carabassa amb espècies, quan em queda la meitat de la llauna de llet de coco a la nevera i s'ha d'aprofitar.
Va bé perquè és una recepta que es pot calcular per volums o parts: el mateix volum de flocs de civada, coco ratllat, farina d'ametlla, i llet de coco, la meitat de farina de civada. D'aquesta manera adapto les proporcions de tots els ingredients a la quantitat de llet de coco que tinc.
En forma de boleta són com una alternativa als panellets, s'assemblen molt, però, de fet, m'agraden més així i l'elaboració és molt més ràpida. També es poden fer plans amb forma de galeta i queden més torrats i també molt bons.
Si no et vols embrutar les mans (com jo) i ho fas amb dues culleres petites, fent "quenelles" queden com es veu a la foto.
Temps: total 35 minuts
De les proves, fins al moment, d'alternatives a la farina de blat, aquesta és la més reeixida. Perquè queda cruixent i prou saborosa, i resulta ser un bon suport pel farciment escollit.
Temps: total 40 minuts
Racions: 1 persona
Ingredients:
Una variant de les galetes de llimona, amb ametlles i xocolata. No sabria dir quines m'agraden més.
Temps: total 60 minuts
Racions: 15 unitats
Ingredients:
Continuem buscant receptes saludables i que ens aportin el petit plaer de menjar una cosa dolça que acompanyi un té, un cafè o una infusió d'herbes.
Tinc encara a la cuina uns paquets de farina de fajol de quan vaig fer pa de fajol, així doncs provarem de fer galettes bretones.
Amb aquestes quantitats surten 4 unitats mitjanes o dues grans, depèn de la mida de la vostra paella.
El farciment admet totes les variants imaginables al vostre gust: pollastres, bolets, cebes, pebrots, albergínies, formatges, ous, sobrassada, etc. I les opcions dolces amb nutela, melmelada, formatge crema, fruita fresca ...
Ingredients:
He buscat molta informació abans de decidir-me per una recepta per començar a investigar amb el pa sense farina de blat, per tant, sense gluten. M'he quedat amb aquesta d'en Jordi Bordas, perquè s'elabora amb un preferment, i utilitza pocs ingredients (molts, però, si ho comparem amb el pa de blat amb massa mare que fem amb només farina i aigua).
Ingredients:
Seguim investigant amb la cuina saludable, buscant receptes interessants i atractives sense farines i sense sucres.