sense gluten

Pa de fajol

imatge de gemma

He buscat molta informació abans de decidir-me per una recepta per començar a investigar amb el pa sense farina de blat, per tant, sense gluten. M'he quedat amb aquesta d'en Jordi Bordas, perquè s'elabora amb un preferment, i utilitza pocs ingredients (molts, però, si ho comparem amb el pa de blat amb massa mare que fem amb només farina i aigua). 

Ingredients:

Pizza sense gluten

imatge de gemma

Seguim investigant amb la cuina saludable, buscant receptes interessants i atractives sense farines i sense sucres.

Galetes de civada i poma sense sucre i sense farina

imatge de gemma

Seguint amb les investigacions per cuinar sense sucres i sense farina, preparem avui unes galetes per a quan volem sucar al cafè alguna cosa dolça i no prohibida.

El resultat és sorprenent. Està clar que no té la dolçor de les receptes amb sucre afegit, encara menys dels productes processats que podem comprar elaborats, però salvant això estan molt bones. És com quan a casa vàrem deixar de cuinar amb sal: pots descobrir altres sabors als teus plats, el sabor natural de cada ingredient sense quedar emmascarat per la sal o el sucre.

Pastís cremós de poma sense sucre i sense farina

imatge de gemma

Començo el repte de treballar receptes sense sucre i sense farines.

Així doncs, he modificat una recepta antiga que aportava 120 g de sucre refinat, substituint-lo per espècies i fent la poma al forn abans perquè alliberi més dolçor. 

La vainilla en rebosteria és una de les meves espècies preferides. Cal vigilar perquè la seva potència de sabor pot amagar les altres i el cardamom, el clau o la canyella, poden ser també molt bons. En qualsevol cas, si estan ben equilibrades, al teu gust, no trobaràs a faltar el sucre.