Bolestes d'ametlla i sèsam
Temps: total 35 minuts
- 20 minuts per preparar ingredients i forn
- 15 minuts de cocció
Racions: surten unes 18 unitats
Ingredients:
Temps: total 35 minuts
Racions: surten unes 18 unitats
Ingredients:
De les proves, fins al moment, d'alternatives a la farina de blat, aquesta és la més reeixida. Perquè queda cruixent i prou saborosa, i resulta ser un bon suport pel farciment escollit.
Temps: total 40 minuts
Racions: 1 persona
Ingredients:
Una variant de les galetes de llimona, amb ametlles i xocolata. No sabria dir quines m'agraden més.
Temps: total 60 minuts
Racions: 15 unitats
Ingredients:
Continuem buscant receptes saludables i que ens aportin el petit plaer de menjar una cosa dolça que acompanyi un té, un cafè o una infusió d'herbes.
Tinc encara a la cuina uns paquets de farina de fajol de quan vaig fer pa de fajol, així doncs provarem de fer galettes bretones.
Amb aquestes quantitats surten 4 unitats mitjanes o dues grans, depèn de la mida de la vostra paella.
El farciment admet totes les variants imaginables al vostre gust: pollastres, bolets, cebes, pebrots, albergínies, formatges, ous, sobrassada, etc. I les opcions dolces amb nutela, melmelada, formatge crema, fruita fresca ...
Ingredients:
He buscat molta informació abans de decidir-me per una recepta per començar a investigar amb el pa sense farina de blat, per tant, sense gluten. M'he quedat amb aquesta d'en Jordi Bordas, perquè s'elabora amb un preferment, i utilitza pocs ingredients (molts, però, si ho comparem amb el pa de blat amb massa mare que fem amb només farina i aigua).
Ingredients:
Seguim investigant amb la cuina saludable, buscant receptes interessants i atractives sense farines i sense sucres.
Seguint amb les investigacions per cuinar sense sucres i sense farina, preparem avui unes galetes per a quan volem sucar al cafè alguna cosa dolça i no prohibida.
El resultat és sorprenent. Està clar que no té la dolçor de les receptes amb sucre afegit, encara menys dels productes processats que podem comprar elaborats, però salvant això estan molt bones. És com quan a casa vàrem deixar de cuinar amb sal: pots descobrir altres sabors als teus plats, el sabor natural de cada ingredient sense quedar emmascarat per la sal o el sucre.
Començo el repte de treballar receptes sense sucre i sense farines.
Així doncs, he modificat una recepta antiga que aportava 120 g de sucre refinat, substituint-lo per espècies i fent la poma al forn abans perquè alliberi més dolçor.
La vainilla en rebosteria és una de les meves espècies preferides. Cal vigilar perquè la seva potència de sabor pot amagar les altres i el cardamom, el clau o la canyella, poden ser també molt bons. En qualsevol cas, si estan ben equilibrades, al teu gust, no trobaràs a faltar el sucre.