Pizza sense farina (amb base de tonyina)
Ingredients:
- 1 llauna de tonyina
- 1 ou
- Sal i pebre
- 4 tbsp de tomàquet
- 2 tbsp de formatge ratllat
- Un grapat de xampinyons, pebrot, pernil dolç, etc
Elaboració
Ingredients:
Elaboració
Ideal per un bon esmorzar, per un brunch o per un sopar. Sempre és una bona solució.
Important: el carabassó deixa anar molt líquid a la paella, convé haver retirat tot el possible abans; però si no és així, cal fer-ho a foc baix per afavorir que s'evapori abans que es cremi excessivament.
Amb aquestes quantitats surten 4 unitats.
Ingredients:
Preparo aquestes galetes l'endemà de fer un curri o una crema de carabassa amb espècies, quan em queda la meitat de la llauna de llet de coco a la nevera i s'ha d'aprofitar.
Va bé perquè és una recepta que es pot calcular per volums o parts: el mateix volum de flocs de civada, coco ratllat, farina d'ametlla, i llet de coco, la meitat de farina de civada. D'aquesta manera adapto les proporcions de tots els ingredients a la quantitat de llet de coco que tinc.
En forma de boleta són com una alternativa als panellets, s'assemblen molt, però, de fet, m'agraden més així i l'elaboració és molt més ràpida. També es poden fer plans amb forma de galeta i queden més torrats i també molt bons.
Si no et vols embrutar les mans (com jo) i ho fas amb dues culleres petites, fent "quenelles" queden com es veu a la foto.
Temps: total 35 minuts
De les proves, fins al moment, d'alternatives a la farina de blat, aquesta és la més reeixida. Perquè queda cruixent i prou saborosa, i resulta ser un bon suport pel farciment escollit.
Temps: total 40 minuts
Racions: 1 persona
Ingredients:
Una variant de les galetes de llimona, amb ametlles i xocolata. No sabria dir quines m'agraden més.
Temps: total 60 minuts
Racions: 15 unitats
Ingredients:
Continuem buscant receptes saludables i que ens aportin el petit plaer de menjar una cosa dolça que acompanyi un té, un cafè o una infusió d'herbes.
Tinc encara a la cuina uns paquets de farina de fajol de quan vaig fer pa de fajol, així doncs provarem de fer galettes bretones.
Amb aquestes quantitats surten 4 unitats mitjanes o dues grans, depèn de la mida de la vostra paella.
El farciment admet totes les variants imaginables al vostre gust: pollastres, bolets, cebes, pebrots, albergínies, formatges, ous, sobrassada, etc. I les opcions dolces amb nutela, melmelada, formatge crema, fruita fresca ...
Seguim investigant amb la cuina saludable, buscant receptes interessants i atractives sense farines i sense sucres.