Ingredients:
- 500 g de farina
- 230 g de llet
- 80 g de mantega
- 1 ou
- 25 g de sucre blanc
- 3 g de llevat sec
- 8 g de sal
- La pell de mitja llimona ratllada.
- 200 g de sucre morè
- 2 cullerades de canyella en pols
Elaboració:
- En un bol barrejar bé tots els ingredients, menys el sucre morè i la canyella, i deixar en repòs 10 minuts.
- Pastar a mà (plegar i estirar) uns 10 minuts.
- Fermentació de 90 minuts.
- Desgasar i pastar a mà uns 20 segons.
- Fer boles d'uns 100 g i deixar reposar 10 minuts.
- Barrejar el sucre morè i la canyella en pols i estendre a la superfície de treball.
- Donar a les boles forma de basto llarg i fer rodar sobre el farcit fins als 40 cm.
- Enrotllat i aplanar (que sembli una ensaïmada) i posar sobre el paper de forn.
- Deixar fermentar fins a doblar el volum
- Fornejar a 240 °C entre 8 i 10 minuts.
Font: "Pan casero" Ibán Yarza. Editorial Larousse