imatge de gemma

Ingredients:

  • 500 g de farina
  • 230 g de llet
  • 80 g de mantega
  • 1 ou
  • 25 g de sucre blanc
  • 3 g de llevat sec
  • 8 g de sal
  • La pell de mitja llimona ratllada.
  • 200 g de sucre morè
  • 2 cullerades de canyella en pols

Elaboració:

  1. En un bol barrejar bé tots els ingredients, menys el sucre morè i la canyella, i deixar en repòs 10 minuts.
  2. Pastar a mà (plegar i estirar) uns 10 minuts.
  3. Fermentació de 90 minuts.
  4. Desgasar i pastar a mà uns 20 segons.
  5. Fer boles d'uns 100 g i deixar reposar 10 munts.
  6. Barrejar el sucre morè i la canyella en pols i estendre a la superfície de treball.
  7. Donar a les boles forma de basto llarg i fer rodar sobre el farcit fins als 40 cm.
  8. Enrotllat i aplanar (que sembli una ensaïmada) i posar sobre el paper de forn.
  9. Deixar fermentar fins a doblar el volum
  10. Fornejar a 240 °C entre 8 i 10 minuts.

Font: "Pan casero" Ibán Yarza. Editorial Larousse