berenar

Galetes d'ametlles i xocolata (keto)

imatge de gemma

Una variant de les galetes de llimona, amb ametlles i xocolata. No sabria dir quines m'agraden més.

Temps: total 60 minuts

  • 20 minuts per preparar el forn i els ingredients
  • 20 minuts de cocció
  • 20 minuts per refredar

Racions: 15 unitats

Ingredients:

Galetes de civada i poma sense sucre i sense farina

imatge de gemma

Seguint amb les investigacions per cuinar sense sucres i sense farina, preparem avui unes galetes per a quan volem sucar al cafè alguna cosa dolça i no prohibida.

El resultat és sorprenent. Està clar que no té la dolçor de les receptes amb sucre afegit, encara menys dels productes processats que podem comprar elaborats, però salvant això estan molt bones. És com quan a casa vàrem deixar de cuinar amb sal: pots descobrir altres sabors als teus plats, el sabor natural de cada ingredient sense quedar emmascarat per la sal o el sucre.

Bagel de formatge, alvocat, festucs i mel.

imatge de gemma

Una de les primeres fòrmules del Barcelona Bagels i que es va mantenir en totes les cartes, convertit en un clàssic: el Janis Joplin.

Ingredients:

  • 3 tbsp de formatge crema
  • Mig alvocat tallat en làmines.
  • Un grapat de festucs picats menuts
  • 1 tsp de mel.

Elaboració:

Bagel de tonyina (tunna salad)

imatge de gemma

Una de les millors receptes del Barcelona Bagels: el Tuna Turner.

Un dels nostres best sellers és aquest bagel farcit generosament amb amanida de tonyina “estil americà”. Alguns clients ens el demanàven amb extres com formatge fos al damunt, ous ferrats o en truita, etc. Vosaltres mateixos.

Aquí trobareu la recepta dels bagels.

Amb aquestes quantitats surten 4/5 bagels o sandvitxos.

Ingredients:

Galetes de poma

imatge de gemma

Ingredients: per 24 unitats

  • 450 g de farina
  • 10 g d’impulsor
  • 4 ous
  • 150 g de sucre
  • 200 g de mantega líquida
  • 3 pomes
  • Unes gotes de vainilla.

Elaboració:

Tortell de reis (recepta d’Esbieta)

imatge de gemma

L'any passat ens vàrem iniciar amb el tortell de reis, amb la primera recepta d'Iban Yarza, fa uns 10 o 12 anys al programa "Robin Food". El resultat està prou bé per començar, un bon sabor, esponjós, però només si el menges de seguida, encara una mica calent del forn. Si et queda per a l'endemà el trobaràs sec i només servirà per sucar-ho al cafè de l'esmorzar. 

En tutorials posteriors, el mateix Iban reconeix que és una recepta que no aguanta el temps, i que la causa és que és molt enriquida amb sucres i greixos.

Galetes torrades de fruita i fruits secs.

imatge de gemma

Des que els vaig començar a fer que s’han quedat i són habituals a casa. És una excel·lent alternativa per a l’esmorzar o per picar si tens gana entre hores. S’acompanya bé del cafè, infusions o d’un moscatell o ratafia. Recorden els carquinyolis, amb aires de muesli. Aquesta recepta porta poc sucre, i si ho equilibres amb les panses o afegeixes dàtils fins i tot se’n podria prescindir.

Galetes de mantega Cookies

imatge de gemma

Ingredients:

  • 220 g de farina
  • 2 g de bicarbonat
  • 3 g de sal
  • 170 g de mantega en pomada (20 °C)
  • 110 g de sucre llustre
  • 80 g sucre morè
  • 1 ou sencer i 1 rovell d'ou.
  • 1 cullera de vanil·lina
  • 200 g de xocolata al 70%, en bocinets petits.

Elaboració

Pàgines