imatge de gemma

Ingredients:

  • 100 g d'ametlles crues
  • 100 g de llet
  • 2 albergínies
  • 1 porro
  • 1 gra d'all
  • 1/2 ceba
  • 1 litre de brou
  • Sal, pebre i cúrcuma
  • Per guarniment, una mica de ceba fregida

Elaboració:

  1. Posar en remull les ametlles amb la llet
  2. Netejar i tallar en daus les albergínies, reservant algunes làmines pel guarniment final.
  3. Deixar suar les albergínies amb una mica de sal pel damunt, uns 20 minuts.
  4. Entretant, en una cassola amb una mica d'oli daurar la ceba i el porro
  5. Un cop remullades, uns 20 minuts, passar les ametlles i la llet pel minipimer fins a fer una pasta fina i una mica compacta.
  6. Quan la ceba i el porro estiguin daurats afegir la pasta d'ametlles, un polsim de cúrcuma, de sal i pebre. Deixem coure junt uns 5 minuts.
  7. Passats els 20 minuts de les albergínies, eixugar amb un paper de cuina retirant la sal.
  8. Afegim a la cassola les albergínies i deixem incorporar uns 3 minuts.
  9. Afegim el brou i deixem bullir a foc suau uns 30 minuts.
  10. Entretant, fregim en una paella els talls d'albergínia que hem reservat pel guarniment.
  11. Passem per la batedora la crema, si cal, afegim brou o llet per aconseguir la cremositat que ens agrada.
  12. Servim en bols individuals guarnint amb unes làmines d'albergínia i ceba fregides.

Afegeix un comentari