Ingredients:
- 100 g d'ametlles crues
- 100 g de llet
- 2 albergínies
- 1 porro
- 1 gra d'all
- 1/2 ceba
- 1 litre de brou
- Sal, pebre i cúrcuma
- Per guarniment, una mica de ceba fregida
Elaboració:
- Posar en remull les ametlles amb la llet
- Netejar i tallar en daus les albergínies, reservant algunes làmines pel guarniment final.
- Deixar suar les albergínies amb una mica de sal pel damunt, uns 20 minuts.
- Entretant, en una cassola amb una mica d'oli daurar la ceba i el porro
- Un cop remullades, uns 20 minuts, passar les ametlles i la llet pel minipimer fins a fer una pasta fina i una mica compacta.
- Quan la ceba i el porro estiguin daurats afegir la pasta d'ametlles, un polsim de cúrcuma, de sal i pebre. Deixem coure junt uns 5 minuts.
- Passats els 20 minuts de les albergínies, eixugar amb un paper de cuina retirant la sal.
- Afegim a la cassola les albergínies i deixem incorporar uns 3 minuts.
- Afegim el brou i deixem bullir a foc suau uns 30 minuts.
- Entretant, fregim en una paella els talls d'albergínia que hem reservat pel guarniment.
- Passem per la batedora la crema, si cal, afegim brou o llet per aconseguir la cremositat que ens agrada.
- Servim en bols individuals guarnint amb unes làmines d'albergínia i ceba fregides.
Afegeix un comentari