vegan

Crema de pesto vermell

imatge de gemma

Ingredients:

  • 50 g de tomàquet secs
  • 25 g de pinyons
  • 1 gra d'all
  • 5 tbsp d'oli bo
  • 10 o 12 fulles d'alfàbrega
  • 1 tbsp de pebrot vermell fumat
  • 10 o 15 llavors de comí
  • 10 o 15 llavors d'anís
  • 1/2 tsp d'orenga seca
  • Pebre i sal

Elaboració:

Crema d'albergínia amb ametlles

imatge de gemma

Ingredients:

  • 100 g d'ametlles crues
  • 100 g de llet
  • 2 albergínies
  • 1 porro
  • 1 gra d'all
  • 1/2 ceba
  • 1 litre de brou
  • Sal, pebre i cúrcuma
  • Per guarniment, una mica de ceba fregida

Elaboració:

Crema de bròquil

imatge de gemma

Ingredients:

  • 1/2 bròquil
  • 1/2 ceba
  • 1 porro
  • 1 carabassó
  • 1 branca d'api
  • 750 ml de brou de verdures
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva

Elaboració:

Crema de moniato

imatge de gemma

Ja sabeu que en aquesta casa tenim debilitat per les sopes i les cremes, quan arriba la tardor i fa una mica de fred, els nostres sopars són una desfilada de sopes i cremes d'allò més variades. Amb aquesta ja tenim 19 receptes ben diferents, i només són les meves preferides. Les sopes son tot un món.

Aquesta d'avui, és una crema de moniato és senzillament espectacular: per simple i per gustosa. La cremositat del moniato quan emulsiona amb l'oli a la batedora és encara millor que la patata de la vichyssoise.

Crema freda d’alvocat i poma

imatge de gemma

A l’hivern ens encanten les sopes calentones i amb moltes calories, però a l’estiu preferim les cremes fredes i lleugeres.

Un altre dia afegirem el gaspatxo, el salmorejo i la vichyssoise, però avui em venia de gust fer coses diferents i després de llegir diferents receptes aquesta és la meva pròpia versió de la crema d’alvocat.

Coses a considerar abans de començar:

Relish de tomàquet i pebrot

imatge de gemma

Aquesta és una de les meves receptes preferides del bagels. Es una combinació perfecte per a fer-se un bagel amb formatge, amb alvocat, amb pernil, o calent amb espàrrecs, carxofes, etc. M’agrada tant que me’l menjaria sol, sucat en una torradeta. A més és molt fàcil de fer i de preservar-ho varies setmanes a la nevera en un pot amb bona tanca. 

La clau és el tomàquet: tria el que t’agradi per fer amanides, no cal que sigui verd, però no ha de ser gaire madur per que no ens interessa que sigui molt sucós. 

Ingredients: