Ingredients:
- 120 g d'api
- 2 peres madures
- 60 g de ceba
- 2 grans d'all
- 30 ml d'oli d'oliva
- 750 ml de brou de verdures
- 1 branca de romaní fresc
- Sal i pebre
- 100 ml de crema de llet (opcional)
- 40 g d'ametlles picades (decorar)
Elaboració:
- Rentar, pelar i tallar en bocins petits les verdures i fruites.
- En una cassola amb oli calent, daurar la ceba i l'all un parell de minuts.
- Afegir la pera i l'api i deixar enrossir uns tres o quatre minuts més.
- Afegir el brou, la branca de romaní, sal i pebre al gust.
- Deixar coure a foc mitjà uns 15 o 18 minuts fins a comprovar que l'api i la pera són ben tendres.
- Retirar del foc, i passar amb la trituradora de braç, fins a obtenir una crema suau.
- Afegir la nata (opcional), rectificar de sal i pebre i tornar a batre uns segons per incorporar-ho bé.
- Servir calent decorat amb unes ametlles torrades i unes fulles de romaní picades menudes.
Afegeix un comentari