imatge de gemma

Ingredients:

  • 120 g d'api
  • 2 peres madures
  • 60 g de ceba
  • 2 grans d'all
  • 30 ml d'oli d'oliva
  • 750 ml de brou de verdures
  • 1 branca de romaní fresc
  • Sal i pebre
  • 100 ml de crema de llet (opcional)
  • 40 g d'ametlles picades (decorar)

Elaboració:

  1. Rentar, pelar i tallar en bocins petits les verdures i fruites.
  2. En una cassola amb oli calent, daurar la ceba i l'all un parell de minuts.
  3. Afegir la pera i l'api i deixar enrossir uns tres o quatre minuts més.
  4. Afegir el brou, la branca de romaní, sal i pebre al gust.
  5. Deixar coure a foc mitjà uns 15 o 18 minuts fins a comprovar que l'api i la pera són ben tendres.
  6. Retirar del foc, i passar amb la trituradora de braç, fins a obtenir una crema suau.
  7. Afegir la nata (opcional), rectificar de sal i pebre i tornar a batre uns segons per incorporar-ho bé.
  8. Servir calent decorat amb unes ametlles torrades i unes fulles de romaní picades menudes.

Afegeix un comentari