imatge de gemma

Ideals per a un àpat diferent. Acompanyar-ho amb una amanida, hummus, guacamole o coses de picar fa uns trobada amb amics. 

Aquestes quantitats són per 4 persones.

Ingredients:

  • 1 ou
  • 1 tsp de sal
  • 2 tsp de sucre
  • 170 ml de llet tèbia (30 °C)
  • 1,5 tsp de llevat sec
  • 170 ml d’aigua tèbia (30 °C)
  • 250 g de farina
  • Una patata gran
  • Mig pebrot vermell i/o verd
  • Un carabassó petit
  • Una ceba mitjana
  • Un grapat de xampinyons

Elaboració

  1. Batre l’ou en un recipient gran.
  2. Afegir la sal, el sucre, la llet i l’aigua i batre bé per dissoldre-ho tot.
  3. Afegir el llevat, remenar i deixar reposar i activar uns 4/5 minuts.
  4. Afegir la farina i remenar per integrar-la i fer una massa homogènia.
  5. Deixar reposar 30 minuts.
  6. Entretant preparar les verdures ratllant la patata, picant els xampinyons i tallant en juliana el carabassó, la pastanaga, el pebrot, la ceba, etc.
  7. Passat el repòs de la massa, afegir les verdures remenar per integrar bé.
  8. Escalfar una paella antiadherent i pinzellar amb unes gotes d’oli.
  9. Afegir un cullerot de la massa a la paella, per fer una capa fina, que es cogui ràpidament i bé, i quedi torradeta al teu gust. Si t’agrada més gruixuda i poc feta, posa més massa.
  10. Fer uns 4/5 minuts per cada banda, fent-li la volta un cop es vegi torrada.
  11. Anar-les posant una a sobre de l’altra, en un plat de servir, fent una pila de crepes que es pugui tallar en racions com es faria amb una truita.

Nota: les verdures es poden combinar o reemplaçar amb allò que més t’agradi, formatge, pernil, olives, etc.

Afegeix un comentari