imatge de gemma

Ingredients:

  • Un bon manat d’espinacs.
  • Un grapat de pinyons 
  • Un grapat de panses sense pinyol
  • Una patata gran
  • Un parell de pastanagues
  • Mig carbassó 
  • Un parell d’ous.
  • Un pesic de pebre vermell fumat, pebre vermell picant i pebre negre mòlt

Elaboració:

  1. Neteja be els espinacs, i posa les panses en remull amb una mica d’aigua calenta
  2. Neteja i pela les pastanagues, la patata i el carbassó. Ratlla-ho tot junt. Afegeix i barreja amb les espècies.
  3. Prepara una paella fonda (amb suficient capacitat pels espinacs) i una plana al foc amb molt poc oli.
  4. En la paella plana posar una capa fina de les verdures ratllades i deixar que es facin amb foc fort, per que evaporin l’aigua i quedin cuixents. Quan estiguin fets d’una banda donar la volta per fer-les per l’altra.
  5. Mentre es fan les verdures fer també els espinacs. En la paella fonda, posa els pinyons a enrosir vigilant de remenar-los sovint. Quan estiguin fets retirar i reservar.
  6. Escòrrer les panses, eixugar l’excés d’aigua i pasar un parell de minuts per l’oli on s’han fet el pinyons. Retirar i reservar.
  7. Saltejat els espinacs, i afegir els pinyons i les panses a mitja cocció.
  8. Quan estigui tot fet preparar en una plata per presentar: primer la base de les verdures torrades, després una capa d’espinacs amb panses i pinyons.
  9. Fer un parell d’ous ferrats i posar al capdemunt per servir immediatament a taula.